Lammas on merkittävässä roolissa useassa juhlapöydässä pääsiäisen pyhinä. Poimi herkullinen resepti!
Perinteisiin pääsiäisruokiin kuuluva lammas sopii lautaselle myös muulloin. Hellapoliisi eli ruokabloggaaja Katja Jaakonen suosittelee lammasta nautittavaksi myös grilliherkkuna kesäkuukausien aikana.
Lähestyvän pääsiäisen suhteen Hellapoliisilla on kukkaroystävällinen vinkki.
– Koska kyseessä on suht hintava raaka-aine, valmista reilusti lisukkeita ruoan kanssa tarjottavaksi, Jaakonen sanoo.
Lampaan karetta ja parsaa Hellapoliisin tapaan
800 g lampaan karetta
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl limen tai appelsiinin puristettua mehua
2 valkosipulinkynttä
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
1 oksa rosmariinia tai 1 tl kuivattua rosmariinia
Lisäksi:
1 l vettä
n. 250 g miniparsaa
suolaa
Poista kareesta mahdolliset kalvot.
Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettua limen- tai appelsiinin mehua, hienonnettua valkosipulia, suolaa, mustapippuria, hunajaa ja rosmariinia.
