Miten kanaviillokki tulisi oikeasti valmistaa? Uutuuskirja kertoo tarinoita tuttujen ruokien takaa.
Ruokatoimittaja ja bloggaaja Tiina Rantanen valottaa uudessa ”Klassikkoruokia: reseptit & tarinat” -kirjassaan perinneruokien historiaa. Yksi kirjan resepteistä on suomalaisillekin jo koulusta perin tuttu kanaviillokki.
Rantasen mukaan kanaviillokki on perinteinen amerikkalainen lohturuoka, jonka äitinä pidetään ikonista amerikkalaiskokki Julia Childia. Childin vuonna 1975 kirjoittamasta keittokirjasta kanaviillokin resepti löytyy nimellä "Fricassee De Poulet á L’Ancienne".
Resepti ei kuitenkaan ole sama kuin meidän tuntemamme kanaviillokin. Childin ohjeessa kana ruskistetaan ensin ja keitetään sitten valkoviiniliemessä.
Kanaviillokki
Ainekset (6–8 annosta)
2 (à 800 g) pakastekanaa
noin 2–2 ½ litraa vettä
1 pkt (250 g) perinteisiä keittojuureksia
Kastike:

