Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaruoka, jota jokaisen tulisi maistaa – täydellinen klassikko maailman kuuluisimman kokin ohjeella

Kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka.
Kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka.Shutterstock
Julkaistu 28.01.2018 08:10
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Coq au vin on ranskalainen klassikko, jonka valmistukseen äskettäin menehtynyt maailman kuuluisin kokki Paul Bocuse keksi oman niksinsä. Salaisuus piilee siinä, että kanan annetaan marinoitua punaviinissä vuorokausi ennen valmistusta.

Legendaarinen keittiömestari Paul Bocuse  menehtyi kunnioitettavassa 91 vuoden iässä tammikuussa. 

17.54046399


Bocuse oli ranskalaisen nouvelle cousinen pioneeri ja perusti muun muassa useita maineikkaita ravintoloita. Hänen 50 vuotta toimineella Restaurant Bocuse -ravintolallaan on 3 Michelin-tähteä ja hän loi maailman arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d’Orin. Bocuse sai urallaan monenlaisia palkintoja ja tunnustuksia.

Bocuse ehti vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana keksiä monenlaisia reseptejä.

Hän on muun muasssa tehnyt oman, täydellisen versionsa kuuluisasta coq au vin -reseptistä.

Bocusen versiossa käytetään punaviiniä, konjakkia ja voita. Finedininglovers.com kertoo, miten se valmistetaan.

Kukkoa viinissä Paul Bocusen tapaan

Bocusen kikka coq au vin'in valmistuksessa on antaa kanan marinoitua yön yli. Niin kanasta tulee vieläkin maukkaampaa.

Ainekset (4 henkilölle):

Valmistusaika: Yli 1 päivä

Keittoaika: 50 min

1 kokonainen broileri
125 ml konjakkia
1 porkkana
persiljaa maun mukaan
timjamia maun mukaan
10-12 kokonaista mustapippuria, rouhittuna
jauhoa tarpeen mukaan
0,5 l punaviiniä
1 iso sipuli
laakerinlehtiä maun mukaan
valkosipulinkynsiä (kuorineen) maun mukaan
voita maun mukaan

Vinkki: Käytä aromikasta punaviiniä ja luomukanaa.

Valmistusohjeet:

Paloittele kana ja anna palojen marinoitua viinissä ja yrteissä 24 tuntia.

Valuta kananpaloista marinadi, kuivaa ne talouspaperilla ja kypsennä isossa padassa.

Kun kana on väriltään kultainen/kullankeltainen, lisää konjakki ja liekitä.

Lisää tämän jälkeen hieman vehnäjauhoa ja laita liesi pois päältä.

Kuullota vihannekset kevyesti voissa. Laita sen jälkeen kaikki ainekset pataan ja kaada joukkoon viini.

Kun pata on lämmennyt kauttaaltaan, keitä 30-40 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.

Lähteet: Finedininglovers.com

* * *

Katso videolta viinin matka suomalaisten ruokapöytiin.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Huippukokki Jamie Oliverin superhelppo kanaruoka kruunaa pääsiäisen: ”Paras broileriresepti, jota olen koskaan maistanut” Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäEettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”Suomalaiskokin vinkki: Meheviä lihapullia saakin aikaiseksi näin helposti – unohda kokonaan paistaminen
Fine diningBroileriViinitKanaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Fine dining
  • 06.02.202319:51
    Viiden jälkeen

    Suomalainen Michelin-ravintola ilmoitti yllätyslopetuksesta – keittiömestari avaa nyt taustat: Uusi ilmiö haastaa fine dining -ravintolat

  • 11.01.201807:32
    Pizza

    Sivumaku: Tampereen parhaat ravintolat 2018 – täältä saa ylivoimaisesti parasta ruokaa, ja täältä parhaat pizzat ja kebabit

  • 20.10.201513:03
    Ravintolat

    Katso kymmenen kärki! Nämä ovat Euroopan parhaat fine dining -ravintolat

  • 26.06.201520:02
    Ravintolat

    Huippukokki kotiin kokkaamaan? Nyt se on mahdollista!

  • 23.01.201512:51
    Ravintolat

    Ravintolakoulu muutoksessa: "Fine diningille ei riitä kysyntää"