Näin joulukinkulle pitää tehdä sulatuksen jälkeen – älä paista ennen!

0:55 Näin joulukinkulle pitää tehdä, ennen kuin se laitetaan uuniin

Millaisia esivalmisteluja joulukinkku vaatii ennen kuin sen voi laittaa uuniin? Katso videolta vinkit kinkun käsittelyyn.

Kun joulukinkku on sulatettu, on aika ryhtyä paistopuuhiin! Joulukinkun paistaminen ja kinkun kuorrutus ovat kuitenkin vasta viimeisiä valmistusvaiheita: ennen kuin kinkku päätyy uuniin, tulee varmistaa, että kinkku on varmasti paistovalmis. Kinkun sisälämpötilan tulee olla noin +10 astetta.

Kaikkein oleellisinta on, että kinkun paistossa käytetään apuna paistomittaria. Mutta mihin kohtaa kinkkua se pitää tökätä? Katso videolta vinkit joulukinkun esivalmisteluun.

Uusinta: Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017. Videolla esiintyy silloinen HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja