Mainos
Mainos

Näillä vinkeillä pannut ja kattilat kestävät aikaa – laatuun satsaaminen kannattaa

Joka kodin keittiössä kenties kovimmalle kulutukselle joutuvat paistinpannut, kattilat ja kasarit. Siksi satsaaminen laadukkaaseen pannuun kannattaa. Kun pannua, kattilaa tai kasaria huoltaa säännöllisesti, laadukas pannu säilyy sukupolvelta toiselle.

Pannuja ja kattiloita kertyy kotiin helposti liikaakin. Kun hankkii kerralla laadukkaan ja moneen soveltuvan pannun, säästää niin tilaa keittiönkaapeissa kuin rahaakin. Laadukas pannu kestää kuumimpiakin lämpötiloja, mutta vain paranee ajan myötä käytössä.

De Buyerin hiiliteräksinen paistinpannu sopii kaikkeen kokkailuun. Pannun pinta tummuu käytössä, mikä estää ruoan palamisen pannuun kiinni. Ranskalaisen perheyrityksen jo vuodesta 1830 valmistamia pannuja käytetään ympäri maailman.

Uutta pannua hankkiessa kannattaa miettiä tarkkaan, millaiselle liedelle soveltuvan pannun hankkii. Kun hankkii pannun, joka sopii kaikille liesille, pannu kestää ikää sekä muuttoja kodista toiseen.

Materiaaleissa on mistä valita. Ruostumaton teräs on klassikko, joka niin ikään kestää kovaakin kulutusta, mutta on silti helppokäyttöinen. Teräksisen kattilan voi huoletta pestä astianpesukoneessa, mutta se kestää tarvittaessa myös uunissa paistamista.

Kaunis emaljoitu kattila on puolestaan herttainen tarjoiluastia ruokapöydässä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Fiskarsin kasari kestää konepesua, uunia ja sopii kaikille liesityypeille.

Käytännöllinen ja helppokäyttöinen Tefal Talent -paistinpannu on alumiinia. Thermo Spot -toiminto kertoo, kun pannu on kuuma.

Hiiliteräspannu vain paranee iän myötä

Tänä päivänä erityisen suosittuja ovat ammattilaiskokkienkin suosimat hiiliteräspannut. Pannusta on iloa pitkäksi aikaa, sillä sen pinnoite vain paranee käytössä. 

Hiiliteräksinen de Buyerin Mineral B Element Sauté-pannu vain paranee ajan myötä. Pannu sopii kaikille keittotasoille sekä uuniin.

Suositut hiiliteräksiset pannut vaativat käyttäjältään säännöllistä huoltoa, mutta kestävät käytössä todella hyvin.

Ensimmäistä käyttökertaa ennen hiiliteräspannu tulee puhdistaa huolellisesti mehiläisvahakerroksesta. Pannulle tehdään ennen käyttöä rasvapoltto, jossa pannulla kuumennetaan reilusti öljyä, ja pyyhitään sitten pois. Tämä toistetaan useaan kertaan, jotta pannusta tulee kestävä ja pinnasta tarttumaton. Käytössä pinnoite vain paranee.

Pinnoitettuja ja esimerkiksi hiiliteräksisiä pannuja ei tulisi koskaan pestä astianpesukoneessa. Useimmiten pelkkä pannun pyyhkiminen ruoanlaiton jälkeen talouspaperipalalla riittää. Pesu voidaan tehdä kuumalla vedellä, jonka jälkeen hiiliteräksinen pannu kuivataan huolellisesti. Voimakkaat astianpesuaineet tulee unohtaa.

Hiiliteräspannujen säännöllinen öljyäminen pidentää pannujen käyttöikää. 

Valurautainen pata kestää aikaa

Le Creusetin punainen klassikkopata on valurautaa. Pataa on saatavilla lukuisissa eri väreissä, mikä tekee padasta myös kauniin käyttöesineen.

Valurautainen pata on kovaakin kulutusta kestävä, parhaimmillaan ikuinen pata, joka säilyy sukupolvelta toiselle.

Valurautapata sopii kaikille keittotasoille. Materiaali jakaa lämmön tasaisesti, minkä vuoksi pata sopii loistavasti haudutukseen niin keittojen kuin patojenkin tekoon. Kuuman padan voi nostaa suoraan liedeltä ruokapöytään, ja ruoka pysyy lämpimänä pitkään.

Pannut, padat ja kattilat nyt alehinnoin Makujakaupasta! Tutustu koko valikoimaan täällä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja