Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näillä vinkeillä pannut ja kattilat kestävät aikaa – laatuun satsaaminen kannattaa

Julkaistu 01.02.2018 09:39

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MAKUJAKAUPPA

Joka kodin keittiössä kenties kovimmalle kulutukselle joutuvat paistinpannut, kattilat ja kasarit. Siksi satsaaminen laadukkaaseen pannuun kannattaa. Kun pannua, kattilaa tai kasaria huoltaa säännöllisesti, laadukas pannu säilyy sukupolvelta toiselle.

Pannuja ja kattiloita kertyy kotiin helposti liikaakin. Kun hankkii kerralla laadukkaan ja moneen soveltuvan pannun, säästää niin tilaa keittiönkaapeissa kuin rahaakin. Laadukas pannu kestää kuumimpiakin lämpötiloja, mutta vain paranee ajan myötä käytössä.

EKAKUVA (1)

De Buyerin hiiliteräksinen paistinpannu sopii kaikkeen kokkailuun. Pannun pinta tummuu käytössä, mikä estää ruoan palamisen pannuun kiinni. Ranskalaisen perheyrityksen jo vuodesta 1830 valmistamia pannuja käytetään ympäri maailman.

Uutta pannua hankkiessa kannattaa miettiä tarkkaan, millaiselle liedelle soveltuvan pannun hankkii. Kun hankkii pannun, joka sopii kaikille liesille, pannu kestää ikää sekä muuttoja kodista toiseen.

Materiaaleissa on mistä valita. Ruostumaton teräs on klassikko, joka niin ikään kestää kovaakin kulutusta, mutta on silti helppokäyttöinen. Teräksisen kattilan voi huoletta pestä astianpesukoneessa, mutta se kestää tarvittaessa myös uunissa paistamista.

Kaunis emaljoitu kattila on puolestaan herttainen tarjoiluastia ruokapöydässä.

KOLMAS KUVA (1)

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Fiskarsin kasari kestää konepesua, uunia ja sopii kaikille liesityypeille.

NELJÄS KUVA (1)

Käytännöllinen ja helppokäyttöinen Tefal Talent -paistinpannu on alumiinia. Thermo Spot -toiminto kertoo, kun pannu on kuuma.

Hiiliteräspannu vain paranee iän myötä

Tänä päivänä erityisen suosittuja ovat ammattilaiskokkienkin suosimat hiiliteräspannut. Pannusta on iloa pitkäksi aikaa, sillä sen pinnoite vain paranee käytössä. 

TOKA KUVA (1)

Hiiliteräksinen de Buyerin Mineral B Element Sauté-pannu vain paranee ajan myötä. Pannu sopii kaikille keittotasoille sekä uuniin.

Suositut hiiliteräksiset pannut vaativat käyttäjältään säännöllistä huoltoa, mutta kestävät käytössä todella hyvin.

Ensimmäistä käyttökertaa ennen hiiliteräspannu tulee puhdistaa huolellisesti mehiläisvahakerroksesta. Pannulle tehdään ennen käyttöä rasvapoltto, jossa pannulla kuumennetaan reilusti öljyä, ja pyyhitään sitten pois. Tämä toistetaan useaan kertaan, jotta pannusta tulee kestävä ja pinnasta tarttumaton. Käytössä pinnoite vain paranee.

Pinnoitettuja ja esimerkiksi hiiliteräksisiä pannuja ei tulisi koskaan pestä astianpesukoneessa. Useimmiten pelkkä pannun pyyhkiminen ruoanlaiton jälkeen talouspaperipalalla riittää. Pesu voidaan tehdä kuumalla vedellä, jonka jälkeen hiiliteräksinen pannu kuivataan huolellisesti. Voimakkaat astianpesuaineet tulee unohtaa.

Hiiliteräspannujen säännöllinen öljyäminen pidentää pannujen käyttöikää. 

Valurautainen pata kestää aikaa

VIIDES KUVA (1)

Le Creusetin punainen klassikkopata on valurautaa. Pataa on saatavilla lukuisissa eri väreissä, mikä tekee padasta myös kauniin käyttöesineen.

Valurautainen pata on kovaakin kulutusta kestävä, parhaimmillaan ikuinen pata, joka säilyy sukupolvelta toiselle.

Valurautapata sopii kaikille keittotasoille. Materiaali jakaa lämmön tasaisesti, minkä vuoksi pata sopii loistavasti haudutukseen niin keittojen kuin patojenkin tekoon. Kuuman padan voi nostaa suoraan liedeltä ruokapöytään, ja ruoka pysyy lämpimänä pitkään.

Pannut, padat ja kattilat nyt alehinnoin Makujakaupasta! Tutustu koko valikoimaan täällä.

Lisää aiheesta:

Löytyykö sinulta tämä keittiöväline? Ruokatoimittaja ylistää: "Yksi hyödyllisimmistä ja monipuolisimmista"Kannattaako hankkia muovinen vai puinen leikkuulauta? Asiantuntijoiden vastaus yllättää: "Ylivoimaisesti paras valinta"Muovinen vai puinen leikkuulauta? Tässä on keittiöalan ammattilaisten mukaan ylivoimaisesti paras vaihtoehtoPannut ja kattilat puhtaiksi pinttyneestä liasta – kokeile tätä helppoa kikkaa!Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon paistinpannuista: "Sellaista ei ole olemassakaan"Näitä ruokia ei saisi koskaan valmistaa valurautapannulla
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • pe18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • pe14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • pe06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta