Näihin välineisiin grillauksen Suomen mestari luottaa – "sitä pitää osata myös käyttää"
Hallitseva grillauksen Suomen mestari paljastaa, millaisilla välineillä grilliruoat hänen kotonaan oikein syntyvät.
Video: Grillaaja, muista nämä turvallisuuteen liittyvät seikat!
Hiili- vai kaasugrilli? Tämä on ikuisuuskysymys, jonka parissa moni suomalainen voisi kiistellä tuntikausia. Hallitseva grillauksen Suomen mestari Kimmo Pusa kertoo, että hänen ei tarvitse valita. Mies nimittäin omistaa molemmat, sekä perinteisen kaasu- että hiiligrillin, ja valitsee välineen päivän ja sen hetkisen tarpeen mukaan.
Kaasugrilli valitaan yleensä silloin, jos aika on kortilla ja ruoka pitää saada nopeasti pöytään.
Grilliä pitää osata myös käyttää
Vaikka grilleissä on hirveästi eroja, Pusan mukaan varustelu ei ole ainoa mikä ratkaisee, kuinka hyvin ruot grillissä oikein valmistuvat.
– Grilleissä on hirveästi eroja ja grillillä on merkitystä, mutta sitä pitää osata myös käyttää, kesäisin pari kolme kertaa viikossa grillaava Pusa toteaa.
Kalliit grillit ovat useimmiten paremmin varusteltu, mutta tavallisella markettigrillilläkin pääsee jo pitkälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria