Myynti kasvanut yli 50 prosenttia viime vuodesta – nämä oluet maistuvat nyt suomalaisille!
Hehkutetut pienpanimo-oluet käyvät nyt Suomessa kaupaksi ennennäkemättömällä vauhdilla. Trendikkäiksi nousseiden juomien myynti on kasvanut Suomen suurimmissa kauppaketjuissa yli 50 prosenttia vain yhdessä vuodessa.
Keskolta kerrotaan, että Pienpanimo- ja erikoisoluiden myynti on kasvanut ketjussa alkuvuonna yli 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Myös S-ryhmässä vastaava ilmiö on tullut tutuksi, ja pienpanimo-oluet ovat käyneet kaupaksi ennätykselliseen malliin.
– Kuluttajat Suomessa ovat hyvin löytäneet erikois- ja pienpanimo-oluet. Niiden suosio on ollut jatkuvassa kasvussa viime aikoina. Viime vuoden kehitys volyymissa oli lähes 60 prosenttia, SOK:n valikoimapäällikkö Kari Häsä kertoo.
Suosituimmat pienpanimo-oluet
Keskon ruokakaupoissa suosituimpia tuotteita pienpanimo-oluiden joukossa ovat alet, pale alet ja IPAt. Samat olutlaadut ovat suosituimpia myös S-ryhmän kaupoissa.
– Syynä tähän lienee kyseisten oluiden runsas makumaailma. Panimomestarit pystyvät loihtimaan näistä pintahiivaoluista mielenkiintoisia ”omanmakuisia” tuotteitaan ja kuluttajat löytävät niistä sitten suosikkinsa, Häsä toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan