Myynti kasvanut yli 50 prosenttia viime vuodesta – nämä oluet maistuvat nyt suomalaisille!

olut (1)
Pienpanimo- ja erikoisoluet ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa.

Hehkutetut pienpanimo-oluet käyvät nyt Suomessa kaupaksi ennennäkemättömällä vauhdilla. Trendikkäiksi nousseiden juomien myynti on kasvanut Suomen suurimmissa kauppaketjuissa yli 50 prosenttia vain yhdessä vuodessa.

Keskolta kerrotaan, että Pienpanimo- ja erikoisoluiden myynti on kasvanut ketjussa alkuvuonna yli 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Myös S-ryhmässä vastaava ilmiö on tullut tutuksi, ja pienpanimo-oluet ovat käyneet kaupaksi ennätykselliseen malliin.

– Kuluttajat Suomessa ovat hyvin löytäneet erikois- ja pienpanimo-oluet. Niiden suosio on ollut jatkuvassa kasvussa viime aikoina. Viime vuoden kehitys volyymissa oli lähes 60 prosenttia, SOK:n valikoimapäällikkö Kari Häsä kertoo.

Suosituimmat pienpanimo-oluet

Keskon ruokakaupoissa suosituimpia tuotteita pienpanimo-oluiden joukossa ovat alet, pale alet ja IPAt. Samat olutlaadut ovat suosituimpia myös S-ryhmän kaupoissa.

– Syynä tähän lienee kyseisten oluiden runsas makumaailma. Panimomestarit pystyvät loihtimaan näistä pintahiivaoluista mielenkiintoisia ”omanmakuisia” tuotteitaan ja kuluttajat löytävät niistä sitten suosikkinsa, Häsä toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.