Muumit hyppäsivät nyt limuista väkeviin – erikoiserä isokyröläistä Muumi-viskiä: "Muumipappa osasi arvostaa tätä jaloa juomaa"

0:25 1,5 litran Muumi-limut vihdoin kauppoihin

Isokyröläinen Kyrö Distillery -tislaamo ja Moomin Characters ovat luoneet yhteistyössä ruisviskin. Muumi-viskiä ei kuitenkaan tulla näkemään kuluttajamyynnissä. 

Videolla: Kansa vaati ja juomavalmistaja toteutti   aneltu Muumi-limu vihdoin kauppoihin.

Isokyröläisen Kyrö Distilleryn ja Moomin Charactersin yhteistyönä syntynyt Our Sea Malt -ruisviski juhlistaa Muumien 75-vuotiasta taivalta. Erikoispullote ei tule kuluttajamyyntiin, sen sijaan viskin avulla kerätään varoja Itämeren hyväksi: yhteensä kuusi pulloa ruisviskiä huutokaupataan maineikkaassa Lauritzin huutokaupassa. Ensimmäiset kaksi ovat huudettavissa 18. lokakuuta. Myyntituotot ohjataan kokonaisuudessaan #MEIDÄNMERI-kampanjaan. 

– On suuri kunnia tehdä yhteistyötä kaikkien rakastamien Muumien kanssa ja upeaa, että huutokaupattavien pullojen kautta pääsemme tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi, sanoo Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen.

Muumi-hahmoin kuvitetun pullon ja lahjapakkauksen lisäksi ruisviski on myös kypsynyt Isossakyrössä uniikeissa Muumi-tynnyreissä. Pakkaukset on suunnitellut Kobra Agency. 

 Moomin Characters on 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi rakentanut John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren tulevaisuuden turvaamiseen tähtäävän #MEIDÄNMERI-kampanjan. Kampanjan laskuria voi seurata osoitteessa meidänmeri.fi. Jokaista kerättyä 10 euroa vastaan Itämerestä voidaan poistaa 40 kiloa sinilevää. Tähän mennessä kampanja on kerännyt jo lähes 600 000 euroa.

– Ihailemme sitä ennakkoluulotonta ja rohkeaa asennetta, jolla Kyrö Distillery vie suomalaista osaamista, laatua ja näkemystä kansainvälisille markkinoille. Myös Tove Jansson oli hyvän viskin ystävä ja yhtä lailla Muumipappa osasi arvostaa tätä jaloa juomaa, kommentoi yhteistyötä Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Muumi-viskipullojen huutokauppaa voit seurata Lauritzin nettisivuilta.

Muumit seikkailleet monissa ruoissa ja juomissa

Viski ei suinkaan ole ainoa juoma tai elintarvike, joissa on nähty Muumi-hahmoja. Suomalaisille lienee tutuin Sinebrychoffin Muumi-limonadi, joka on ollut markkinoilla 1990-luvulta saakka. Alkuperäinen Muumi-maku metsämansikka tuli markkinoille vuonna 1991. Vuonna 2019 myyntiin tuli mustikkaa ja vadelmaa yhdistelevä Muumi-limu ja syksyllä 2020 Sinebrychoff tiedotti tuovansa myyntiin kolmannen maun, raparperi-mansikan

Keväällä 2020 Ingman kertoi tuovansa myyntiin Muumi-jäätelöt ja vuonna 2018 Jalostaja lanseerasi omat Muumi-valmisruoat. Fazerilla on myynnissä myös erilaisia Muumi-makeisia. 


Lähteet: Kyrö Distillery, elintarvikevalmistajat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja