Mustikkasadosta tulossa tänä vuonna hyvä
Kukinnan ja raakileiden perusteella mustikkasadosta on tulossa tavallista parempi, kertoo Luonnonvarakeskus.
Mustikka aloitti tänä vuonna kukintansa noin kaksi viikkoa tavanomaista aiemmin. Pääsato kypsyy poimittavaksi Etelä- ja Keski-Suomessa heinäkuun puolessa välissä, Pohjois-Suomessa muutaman viikon myöhemmin.
Puolukan kukinta on jäänyt mustikan kukintaa heikommaksi. Kukinnan perusteella puolukan sadosta on tulossa keskinkertainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti