Mustikkaa hehkutetaan maailmalla – voi auttaa parantamaan muistia

mustikka
Mustikoita kannattaa syödä vaikka joka päivä. Helppo tapa lisätä marjoja ruokavalioon on pyöräyttää niistä smoothie. Shutterstock

Mustikan terveysvaikutuksia on tutkittu moneen otteeseen. Marjan arvoa ei kannata väheksyä, sillä mustikalla on lukuisia terveyshyötyjä.

Kotimaista mustikkaa kannattaa hyödyntää ruokavaliossa vaikka joka päivä. Tuoreet Cincinnatin yliopiston tutkimukset osoittavat, että mustikasta voi olla jopa apua ikäihmisten muistiongelmien hoidossa.

Tutkimukseen osallistui 47 yli 68-vuotiasta henkilöä, joiden kognitiiviset taidot olivat heikentyneet. 16 viikon tutkijakson ajan he söivät päivässä reilua kahta desilitraa mustikoita vastaavan määrän mustikkajauhetta. Osa osallistujista sai plaseboa.

Kävi ilmi, että mustikkajauhetta syöneet pärjäsivät paremmin kognitiivissa kokeissa. Heidän aivonsa toimivat paremmin ja muisti terävämmin.

Toisessa tutkimuksessa puolestaan 94 62–80-vuotiasta muistiongelmista kärsivää sai ruokavalioonsa joko mustikkajauhetta, kalaöljyä, jauhemaista kalaöljyä tai plaseboa. 

Tutkijoiden mukaan mustikoista voi olla todellista hyötyä niin muistin kuin muiden kognitiivisten taitojen osalta ikäihmisten keskuudessa.

Lähde: Foxnews

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!