Mainos

Mustikkaa hehkutetaan maailmalla – voi auttaa parantamaan muistia

Mustikan terveysvaikutuksia on tutkittu moneen otteeseen. Marjan arvoa ei kannata väheksyä, sillä mustikalla on lukuisia terveyshyötyjä.

Kotimaista mustikkaa kannattaa hyödyntää ruokavaliossa vaikka joka päivä. Tuoreet Cincinnatin yliopiston tutkimukset osoittavat, että mustikasta voi olla jopa apua ikäihmisten muistiongelmien hoidossa.

Tutkimukseen osallistui 47 yli 68-vuotiasta henkilöä, joiden kognitiiviset taidot olivat heikentyneet. 16 viikon tutkijakson ajan he söivät päivässä reilua kahta desilitraa mustikoita vastaavan määrän mustikkajauhetta. Osa osallistujista sai plaseboa.

Kävi ilmi, että mustikkajauhetta syöneet pärjäsivät paremmin kognitiivissa kokeissa. Heidän aivonsa toimivat paremmin ja muisti terävämmin.

Toisessa tutkimuksessa puolestaan 94 62–80-vuotiasta muistiongelmista kärsivää sai ruokavalioonsa joko mustikkajauhetta, kalaöljyä, jauhemaista kalaöljyä tai plaseboa. 

Tutkijoiden mukaan mustikoista voi olla todellista hyötyä niin muistin kuin muiden kognitiivisten taitojen osalta ikäihmisten keskuudessa.

Lähde: Foxnews

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja