Mustikan terveysvaikutuksia on tutkittu moneen otteeseen. Marjan arvoa ei kannata väheksyä, sillä mustikalla on lukuisia terveyshyötyjä.
Kotimaista mustikkaa kannattaa hyödyntää ruokavaliossa vaikka joka päivä. Tuoreet Cincinnatin yliopiston tutkimukset osoittavat, että mustikasta voi olla jopa apua ikäihmisten muistiongelmien hoidossa.
Tutkimukseen osallistui 47 yli 68-vuotiasta henkilöä, joiden kognitiiviset taidot olivat heikentyneet. 16 viikon tutkijakson ajan he söivät päivässä reilua kahta desilitraa mustikoita vastaavan määrän mustikkajauhetta. Osa osallistujista sai plaseboa.
Kävi ilmi, että mustikkajauhetta syöneet pärjäsivät paremmin kognitiivissa kokeissa. Heidän aivonsa toimivat paremmin ja muisti terävämmin.
Toisessa tutkimuksessa puolestaan 94 62–80-vuotiasta muistiongelmista kärsivää sai ruokavalioonsa joko mustikkajauhetta, kalaöljyä, jauhemaista kalaöljyä tai plaseboa.
Tutkijoiden mukaan mustikoista voi olla todellista hyötyä niin muistin kuin muiden kognitiivisten taitojen osalta ikäihmisten keskuudessa.
Lähde: Foxnews
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.