Mustikkaa hehkutetaan maailmalla – voi auttaa parantamaan muistia
Mustikan terveysvaikutuksia on tutkittu moneen otteeseen. Marjan arvoa ei kannata väheksyä, sillä mustikalla on lukuisia terveyshyötyjä.
Kotimaista mustikkaa kannattaa hyödyntää ruokavaliossa vaikka joka päivä. Tuoreet Cincinnatin yliopiston tutkimukset osoittavat, että mustikasta voi olla jopa apua ikäihmisten muistiongelmien hoidossa.
Tutkimukseen osallistui 47 yli 68-vuotiasta henkilöä, joiden kognitiiviset taidot olivat heikentyneet. 16 viikon tutkijakson ajan he söivät päivässä reilua kahta desilitraa mustikoita vastaavan määrän mustikkajauhetta. Osa osallistujista sai plaseboa.
Kävi ilmi, että mustikkajauhetta syöneet pärjäsivät paremmin kognitiivissa kokeissa. Heidän aivonsa toimivat paremmin ja muisti terävämmin.
Toisessa tutkimuksessa puolestaan 94 62–80-vuotiasta muistiongelmista kärsivää sai ruokavalioonsa joko mustikkajauhetta, kalaöljyä, jauhemaista kalaöljyä tai plaseboa.
Tutkijoiden mukaan mustikoista voi olla todellista hyötyä niin muistin kuin muiden kognitiivisten taitojen osalta ikäihmisten keskuudessa.
Lähde: Foxnews
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan