Karitsa on pääsiäisen ykkösherkku, jonka valmistus käy helpommin kuin uskoitkaan – poimi talteen pomminvarma resepti
![Copyright: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. Hellapoliisi karitsanfilee ÄLÄ KÄYTÄ](https://im.mtvuutiset.fi/image/7366592/landscape16_9/1600/900/362e32962c93bbf9c97b47643719af0/FR/hellapoliisi-karitsanfilee-ala-kayta.jpg)
Karitsa on lähesyvän pääsiäisen ykkösherkku. Tällä Hellapoliisin reseptillä pyhien odotetuimman ruokalajin onnistuminen on taattu!
Pääsiäisenä yhä useammassa kodissa pöytään nostetaan karitsaa. Kiireisen kokkaajan valinta on nopeasti kypsyvä karitsanfilee, joka valmistuu pannulla alta aikayksikön.
Karitsanfileetä valmistettaessa kannattaakin muistaa, että lihaa ei saa kypsentää liikaa. Nopea paistaminen kuumassa pannussa riittää, jonka jälkeen liha nostetaan vetäytymään folioon 10–15 minuutin ajaksi. Nopeaa ja helppoa!
Karitsanfilee on puolikypsää, kun sen sisälämpötila on 55 astetta. Voit tarkistaa kypsyyden helpoiten lämpömittarin avulla.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä nopeasti valmistuva karitsanfilee saa rinnalleen valkosipulilla maustettuja uunijuureksia, jotka valmistuvat uunissa kuin itsestään.
Violetit ja oranssit porkkanat sekä siniset perunat tuovat lautaselle sekä väriä että vaihtelua.
Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi
![](/blob/5742814/86dcc997ffe7c4322721e843d09e2ded/hellapoliisi-logo-isompi-data.png)
Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa.
4 annosta
- 600 g karitsan fileetä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- muutama varsi timjamia
- mustapippuria myllystä
- 2 isoa keltaista porkkanaa
- 2 isoa oranssia porkkanaa
- 2 isoa violettia porkkanaa
- 200 g ruusukaalia, vettä + ripaus suolaa
- 400 g sinisiä perunoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita tai rypsiöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne rypsiöljyn joukkoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kääntele karitsanfilee seoksessa ja anna maustua hetki.
Käsittele kasvikset. Kuori porkkanat ja viipaloi vinoviipaleiksi. Kiehauta ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä pikaisesti ja valuta. Poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pala kannasta pois. Huuhtele siniset perunat ja leikkaa lohkoiksi.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista hetki kovalla lämmöllä, mausta suolalla ja laita reunalliseen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 175–200 asteessa kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Kypsennyksen loppuvaiheessa käsittele karitsan filee. Paista nopeasti kuumassa pannussa kauttaaltaan käännellen. Laita filee tiiviisti folion sisään ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka