Munakoisoa parmesaanilla on varmaankin suosikkikasvisruokani italialaisesta keittiöstä. Vegaanista tai kevyestä ruoasta se on kaukana. Mukana on tuhti annos sekä parmesaania että mozzarellaa.
Melanzane alla parmigiana olen tehnyt muutaman kerran itse ja pari kolme kertaa syönyt saapasmaassakin. Aina ollut hyvää, Italiassa parasta. En ole koskaan tohtinut käyttää siihen niin paljoa oliiviöljyä kuin italialaiset käyttävät. Ehkä pitäisi joskus lopettaa turha järjenkäyttö ja antaa öljyn valua. Tästä herkusta tuskin ainaiset lihan perään inisijätkään hermostuvat. Resepti on tehty erään suosikkikokkini, Mario Batalin, ohjetta mukaillen. Tuoreet, paahdetut leivänmurut ovat tähän parasta, mutta käytin itsetehtyä korppujauhoa.
PS. Unohdin kuvista basilikan, mutta kannattaa käyttää sitä reseptin mukaisesti.
Munakoisoa parmesaanilla
Melanzane alla parmigiana
3 isoa munakoisoa
1 sipuli, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 porkkana, raastettuna
2 tlk tomaattimurskaa
2 palloa mozzarellaa, ohuina viipaleina








