Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munakoisoa parmesaanilla - Melanzane alla Parmigiana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 04.03.2013 06:15

Munakoisoa parmesaanilla on varmaankin suosikkikasvisruokani italialaisesta keittiöstä. Vegaanista tai kevyestä ruoasta se on kaukana. Mukana on tuhti annos sekä parmesaania että mozzarellaa. 

Melanzane alla parmigiana olen tehnyt muutaman kerran itse ja pari kolme kertaa syönyt saapasmaassakin. Aina ollut hyvää, Italiassa parasta. En ole koskaan tohtinut käyttää siihen niin paljoa oliiviöljyä kuin italialaiset käyttävät. Ehkä pitäisi joskus lopettaa turha järjenkäyttö ja antaa öljyn valua. Tästä herkusta tuskin ainaiset lihan perään inisijätkään hermostuvat. Resepti on tehty erään suosikkikokkini, Mario Batalin, ohjetta mukaillen. Tuoreet, paahdetut leivänmurut ovat tähän parasta, mutta käytin itsetehtyä korppujauhoa.

PS. Unohdin kuvista basilikan, mutta kannattaa käyttää sitä reseptin mukaisesti.

Munakoisoa parmesaanilla

Melanzane alla parmigiana

3 isoa munakoisoa

1 sipuli, hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 porkkana, raastettuna

2 tlk tomaattimurskaa

2 palloa mozzarellaa, ohuina viipaleina

1 puntti basilikaa

1-1,5 dl parmesaania raastettuna

1 dl paahdettuja tuoreita leivänmuruja tai 0,5 dl korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esiin pelti ja laita sille leivinpaperi. Viipaloi munakoiso reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele siivut pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita paahtumaan uuniin ja ota pois, kun pinta alkaa ruskistua, noin 15 min päästä. Laita munakoiso jäähtymään.

Munakoisojen paahtuessa laita tomaattikastike hautumaan. Kuumenna kattila, lorauta sille öljyä ja kuullota siinä pari minuuttia sipulisilppua. Lisää porkkanaraaste ja timjami ja jatka kuullotusta muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota vielä minuutti. Kaada sekaan tomaattimurska. Pienennä lämpöä ja anna hautua 30 min.

Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado pohja täyteen munakoisoa. Laita päälle tomaattikastiketta. Sitten basilikaa. Asettele mozzarellaviipaleita munakoisojen päälle. Ripottele päälle parmesaania. Vuoan koosta riippuen tee vielä yksi tai kaksi kerrosta. Munakoisoa, kastiketta, basilikaa, mozzista ja parmesaania. Ripottele päällimmäisen kerroksen pinnalle leivänmuruja tai korppujauhoja. Laita uuniin ja paista noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Lihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatLihamureke italialaisittainIntialainen voikana - syntisen hyvääPollo alla Parmigiana - parmesaanikana
italialainenkasvisruokamelanzane alla parmigianamozzarellamunakoisoparmesaanireseptitomaattikastike

Tuoreimmat aiheesta

italialainen
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 01.11.201913:39
    osso buco

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä