Munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta

MTV Oy, All rights reserved

Pasta kuuluu ruokavalioni perusteisiin, mutta en edes muista, milloin olen blogannut viimeksi pastareseptin. Vaikka pastaruoat ovat yksiä lempiruokiani, ovat ne kokkailumielessä varsin tylsiä. En silti aliarvioi niitä yhtään. Klassikkopasta maistuu jokaisen kokin tekemänä erilaiselta, vaikka raaka-aineita olisi viisi. Hyvän pastan tärkeimmät ainekset ovat rakkaus ja korkealaatuiset raaka-aineet. Valitettavasti toinen ei voi korvata toista. Ja hyvistä raaka-aineista tammikuisessa Suomessa on juurikin pula. 

Pastakokkailu on itselleni niin perusjuttua, etten aina hahmota, ettei laji ole niin selvää kaikille. Kun on tehnyt kaikki klassikot ainakin tusina kertaa, tuntuu niistä kertominen turhalta. Joillekin se saattaisi olla kuitenkin upea kimmoke kokata niitä ensimmäistä kertaa ja ihastua totaalisesti niinkuin itsekin joskus tein. Maanantain lohturuoaksi tehty pasta munakoisosta, tomaatista ja mozzarellasta oli niin hyvä, että se on pakko jakaa eteenpäin. Mehevä, maukas ja pastan muotoa kunnioittava ruoka. Rigatoni kuuluu pastalempparehini.

HUOM!Jos munakoisojen friteeraaminen kuulostaa vaivalloiselta/vaaralliselta/ epämiellyttävältä, on sinulla liikaa ennakkoluuloja, mutta homma hoituu ihan tavallisesti paistamallakin. Maapahkinäöljyn voit korvata rypsi- tai auringonkukkaöljyllä.

VINKKI!Kaikki olennainen, mitä tiedän pastasta -> linkki

Munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta

4-6 hlölle

500 g rigatoni-pastaa (isoa putkipastaa)

500 g munakoisoa

150 g mozzarellaa

400 g tomaattimurskaa

1 sipuli, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

muutaman timjaminvarren lehdet

1 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna

100 g parmesaania, raastettuna

kourallinen basilikan lehtiä, siivuina

1 tl chilimurskaa

maapähkinäöljyä friteeraukseen (voit korvata esim. rypsiöljyllä)

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Leikkaa munakoiso sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Friteeraa munakoisot. Kaada kattilan pohjalle 3-5 cm maapähkinäöljyä. Kuumenna öljy 160-180 asteiseksi. Voit testata lämmön ilman mittaria tiputtamalla pienen palan yrttiä öljyyn. Jos se alkaa sihistä, on lämpöä tarpeeksi. Laita munakoisot paistumaan. Kun ne alkavat saada väriä, nosta ne valumaan talouspaperin päälle.

Tee tomaattikastike. Lorauta hiukan oliiviöjyä kattilan pohjalle. Kuullota sipulia ja chilirouhetta muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä minuutti. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita mukaan munakoisoviipaleet ja yrtit. Anna hautua 20 min. Keitä sillä välin pasta al denteksi, leikkaa mozzarella nopankokoisiksi kuutioiksi ja raasta parmesaani. Maista ja mausta kastiketta. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää lopussa mukaan basilikasilppu. Annostele.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat