Pasta kuuluu ruokavalioni perusteisiin, mutta en edes muista, milloin olen blogannut viimeksi pastareseptin. Vaikka pastaruoat ovat yksiä lempiruokiani, ovat ne kokkailumielessä varsin tylsiä. En silti aliarvioi niitä yhtään. Klassikkopasta maistuu jokaisen kokin tekemänä erilaiselta, vaikka raaka-aineita olisi viisi. Hyvän pastan tärkeimmät ainekset ovat rakkaus ja korkealaatuiset raaka-aineet. Valitettavasti toinen ei voi korvata toista. Ja hyvistä raaka-aineista tammikuisessa Suomessa on juurikin pula.
Pastakokkailu on itselleni niin perusjuttua, etten aina hahmota, ettei laji ole niin selvää kaikille. Kun on tehnyt kaikki klassikot ainakin tusina kertaa, tuntuu niistä kertominen turhalta. Joillekin se saattaisi olla kuitenkin upea kimmoke kokata niitä ensimmäistä kertaa ja ihastua totaalisesti niinkuin itsekin joskus tein. Maanantain lohturuoaksi tehty pasta munakoisosta, tomaatista ja mozzarellasta oli niin hyvä, että se on pakko jakaa eteenpäin. Mehevä, maukas ja pastan muotoa kunnioittava ruoka. Rigatoni kuuluu pastalempparehini.
HUOM! Jos munakoisojen friteeraaminen kuulostaa vaivalloiselta/vaaralliselta/ epämiellyttävältä, on sinulla liikaa ennakkoluuloja, mutta homma hoituu ihan tavallisesti paistamallakin. Maapahkinäöljyn voit korvata rypsi- tai auringonkukkaöljyllä.
VINKKI! Kaikki olennainen, mitä tiedän pastasta -> linkki
Munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta
