Munakoiso-kesäkurpitsalasagne ja paprikapesto

MTV Oy, All rights reserved

Lasagne tarkoittaa useimmille jauhelihaa, valkoista kastiketta ja lasagnelevyjä. Sen voi tehdä kuitenkin likimain mistä vain. Kasvisversiolle ei vannoutunut lihansyöjäkään varmasti nyrpistä nenäänsä maistettuaan. Onpa yksi kasvislasagne vauhdittanut oman parisuhteenikin muodostumista.

Tässä jälleen yksi tapa hyödyntää kesäkurpitsasatoa. Munakoisolla ja kesäkurpitsalla täytetty lasagne on tuhti, mutta kevyellä tavalla. Paprikapesto antaa kokonaisuuteen oivaa lisävivahdetta. Perusidea on syntynyt mainiosta Marko KoskisenPassione-kirjasta, mutta olen muokannut jossain määrin ainesosasuhteita ja lisännyt makua. Kannattaa tehdä paprikapesto ensin, koska siinä käytetään uunin grillivastuksia.

PS. Muista äänestää suosikkiruokablogiasi Glorian Blog Awardseilla!

Munakoiso-kesäkurpitsalasagnea paprikapestolla

6 hlölle 2 munakoisoa

2 keskikokoista kesäkurpitsaa tai 3 pientä

lasagnelevyjä

2 dl raastettua parmesaania

kourallinen revittyjä basilikanlehtiä

2 mozzarella-palloa

1 annos béchamel-kastiketta

1 annos tomaattikastiketta (ohje alla)

suolaa

mustapippuria

Ripottele suolaa munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna itkettyä 2o min. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pyyhi neste ja suola pinnalta pois. Paista hetki kuumalla pannulla tai laita puoleksi tunniksi 200-asteiseen uuniin (paistaminen on rasvaisempi, mutta parempi). Ota esiin vuoka ja lado kerroksittain munakoisoa, kesäkurpitsaa, lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, béchamel-kastiketta, parmesaania ja basilikaa. Lado päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja mozzarellaa. Laita uuniin 35-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut herkullista väriä. Anna vetäytyä muutama minuutti ja nauti.

Béchamel-kastike

70 g voita

1 dl vehnäjauhoja

7 dl täysmaitoa

suolaa

valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna niiden hetki kypsentyä. Kaada maito hiljalleen sekaan koko ajan sekoittaen (ettei tule klönttejä). Kypsytä kastiketta 20 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Tomaattikastike 

400 g tomaattimurskaa

oliiviöljyä

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 rkl hunajaa

ripaus chilirouhetta

2-3 timjaminoksaa, lehdet nypittyinä

3 rkl basilikanlehtiä, hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Kuumenna pannu tai kattila. Lorauta hiukan oliiviöljyä. Kuullota hetki sipulia ja valkosipulia. Kippaa mukaan tomaattimurska, chili, hunaja, suolaa ja pippuria. Hauduta puolisen tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Sekoita mukaan basilika ja timjami.

Paprikapesto

2 punaista paprikaa

2 rkl parmesaania

2 rkl pinjansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Halkaise paprikat. Grillaa niitä grillivastusten alla, kunnes ne ovat liki kokonaan mustia. Ota ne uunista ja laita muovipussiin höyrystymään. Näin saat kuorittua ne helpommin. Kuori paprikat. Soseuta ne. Lisää joukkoon parmesaania ja pinjansiemeniä ja soseuta. Kaada mukaan oliiviöljyä ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat