Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munakas kannattaa valmistaa uunissa – helppo resepti

Omeletista saa mehukasta uunissa.
Omeletista saa mehukasta uunissa.Shutterstock
Julkaistu 09.09.2016 07:01

Emmi Kärkkäinen

Yleensä omeletti on totuttu paistamaan pannulla, mutta se onnistuu myös hyvin uunissa.

Uunissa kypsennetty munakas valmistuu hitaammin kuin pannulla, mutta se pysyy usein mehevämpänä kuin pannulla paistettu. Omeletti kypsyy uunissa kuin itsestään – ja munakkaan paistuessa saa hoidettua muita askareita. Tällä helpolla ohjeella valmistat herkullisen uunissa kypsennetyn kasvismunakkaan.

Kasvisomeletti uunissa

6 kanamunaa

1,2 dl maitoa

¼ tl suolaa

ripaus jauhettua pippuria

ripaus valkosipulimaustetta

ripaus chilimaustetta

2,5 dl parsakaalia

1 punainen paprika

1 sipuli


1 valkosipulin kynsi

Lisukkeeksi:

cheddarjuustoa

tomaattia

sipulia

persiljaa

Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet. Vispaa, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.

Lisää parsakaali, viipaloitu paprika, sipuli ja valkosipuli.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Omeletti on valmis kun munat ovat hyytyneet. Paiston loppuvaiheessa ripottele omeletin pinnalle cheddarraaste, jotta se sulaa.

Koristele pilkotulla tomaatilla, sipulilla ja persiljalla.

Nauti lämpimänä!

Osittainen lähde: Diethood

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunRuokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Näin lammas kannattaa kypsentää – kokeile superherkullista valmistustapaaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPyttipannu poronkäristyksestäPeggyn pieni punainen keittiö: Kanaa Igorin tapaan
KasvismunakasKananmunaMakuja