Munakas kannattaa valmistaa uunissa – helppo resepti

shutterstock_128737859
Omeletista saa mehukasta uunissa. Shutterstock

Yleensä omeletti on totuttu paistamaan pannulla, mutta se onnistuu myös hyvin uunissa.

Uunissa kypsennetty munakas valmistuu hitaammin kuin pannulla, mutta se pysyy usein mehevämpänä kuin pannulla paistettu. Omeletti kypsyy uunissa kuin itsestään – ja munakkaan paistuessa saa hoidettua muita askareita. Tällä helpolla ohjeella valmistat herkullisen uunissa kypsennetyn kasvismunakkaan.

Kasvisomeletti uunissa

6 kanamunaa

1,2 dl maitoa

¼ tl suolaa

ripaus jauhettua pippuria

ripaus valkosipulimaustetta

ripaus chilimaustetta

2,5 dl parsakaalia

1 punainen paprika

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

Lisukkeeksi:

cheddarjuustoa

tomaattia

sipulia

persiljaa

Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet. Vispaa, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.

Lisää parsakaali, viipaloitu paprika, sipuli ja valkosipuli.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Omeletti on valmis kun munat ovat hyytyneet. Paiston loppuvaiheessa ripottele omeletin pinnalle cheddarraaste, jotta se sulaa.

Koristele pilkotulla tomaatilla, sipulilla ja persiljalla.

Nauti lämpimänä!

Osittainen lähde: Diethood

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja