Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muistatko vielä vanhanajan makaronilaatikon? Näin mummolasta tuttu klassikko eroaa nykypäivän arkiruoasta

Vanhanajan makaronilaatikko tehdään pitkistä putkimakaroneista.
Vanhanajan makaronilaatikko tehdään pitkistä putkimakaroneista.Myllyn Paras
Julkaistu 24.10.2019 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vanhanajan pitkä putkimakaroni on tullut monelle tutuksi mummolassa. Putkimakaronista tehtiin muun muassa perinteistä, lihatonta makaronilaatikkoa.

Pitkistä putkimakaroneista tehtävä vanhanajan makaronilaatikko on monelle tuttu ruoka mummolasta. Tiesitkö, että tämä klassikkoherkku kuuluu myös monen suomalaisen joulupöytään. 

VINKKI: Pätki putkia erimittaisiksi paloiksi tai keitä pitkinä putkina painaen veden alle (kuten spagettia).

Perinteisessä makaronilaatikossa ei käytetä lainkaan jauhelihaa. Mausteetkin ovat vanhanajan yksinkertaiset: suolaa, sokeria ja valkopippuria.

Testaa sinäkin ihanan kotoisa klassikkoresepti!

Vanhanajan makaronilaatikko

noin 4:lle

250 g putkimakaronia
1 iso sipuli
50–150 g juustoraastetta (esim. Emmental)
2 munaa
8 dl (laktoositonta) maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
⅓ tl valkopippuria

Pätki putket lyhyiksi pätkiksi käsin taitellen. Keitä niitä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit keittää putket myös pätkimättä. Kuullota sillä aikaa sipuli pannulla.

Kaada putket ja sipulit voideltuun uunivuokaan, lisää sekaan haluamasi määrä paistonkestävää juustoraastetta. Sekoita munat, maito sekä mausteet, kaada vuokaan. Jos käytät laktoositonta maitoa, sokerin lisäystä ei tarvita.

Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla tunnin ajan.

Resepti ja kuva: Myllyn Paras

***

Testaa myös Kari Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko:

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Muistatko vielä vanhanajan makaronilaatikon? Mummolasta tuttu klassikko on todella helppo valmistaaHannu paljastaa yli 70 vuotta toimineen makaronilaatikkoreseptin: ”Voit heittää vesilintua kaikilla muilla resepteillä”Unohda keittäminen ja paistaminen! Superhelppo makaronilaatikko valmistuu kuin itsestään – voiko enää helpompaa olla? Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä vanhanajan makaronilaatikon?Valmista terveellisempi liha-makaronilaatikko – tee yksi muutos perinteiseen reseptiinPaluu menneisyyteen: Putkimakaronia eikä lainkaan lihaa – muistatko vielä vanhanajan makaronilaatikon?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Sienet

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 08:18
    Leipä

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruokakauppa

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Huomenta Suomi

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun