Muistatko vielä vanhanajan makaronilaatikon? Mummolasta tuttu klassikko on todella helppo valmistaa

Pellinkiläinen makaronilaatikko 8:14 Pellinkiläinen makaronilaatikko

Vanhanajan pitkä putkimakaroni on tullut monelle tutuksi mummolassa. Putkimakaronista tehtiin muun muassa perinteistä, lihatonta makaronilaatikkoa.

Videolta näet, miten Kari Aihinen valmistaa suositun makaronilaatikkonsa.

Pitkistä putkimakaroneista tehtävä vanhanajan makaronilaatikko on monelle tuttu ruoka mummolasta. Tiesitkö, että tämä klassikkoherkku kuuluu myös monen suomalaisen joulupöytään?

VINKKI: Pätki putkia erimittaisiksi paloiksi tai keitä pitkinä putkina painaen veden alle (kuten spagettia).

Perinteisessä makaronilaatikossa ei käytetä lainkaan jauhelihaa. Mausteetkin ovat vanhanajan tyyliin sopivasti yksinkertaiset: suolaa, sokeria ja valkopippuria.

Testaa sinäkin ihanan kotoisa klassikkoresepti!

Vanhanajan makaronilaatikko

noin 4:lle

250 g putkimakaronia
1 iso sipuli
50–150 g juustoraastetta (esim. Emmental)
2 munaa
8 dl (laktoositonta) maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
⅓ tl valkopippuria

Pätki putket lyhyiksi pätkiksi käsin taitellen. Keitä niitä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit keittää putket myös pätkimättä. Kuullota sillä aikaa sipuli pannulla.

Kaada putket ja sipulit voideltuun uunivuokaan, lisää sekaan haluamasi määrä paistonkestävää juustoraastetta. Sekoita munat, maito sekä mausteet, kaada vuokaan. Jos käytät laktoositonta maitoa, sokerin lisäystä ei tarvita.

Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla tunnin ajan.

Resepti ja kuva: Myllyn Paras

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.