Vanhanajan pitkä putkimakaroni on tullut monelle tutuksi mummolassa. Putkimakaronista tehtiin muun muassa perinteistä, lihatonta makaronilaatikkoa.
Videolta näet, miten Kari Aihinen valmistaa suositun makaronilaatikkonsa.
Pitkistä putkimakaroneista tehtävä vanhanajan makaronilaatikko on monelle tuttu ruoka mummolasta. Tiesitkö, että tämä klassikkoherkku kuuluu myös monen suomalaisen joulupöytään?
VINKKI: Pätki putkia erimittaisiksi paloiksi tai keitä pitkinä putkina painaen veden alle (kuten spagettia).
Perinteisessä makaronilaatikossa ei käytetä lainkaan jauhelihaa. Mausteetkin ovat vanhanajan tyyliin sopivasti yksinkertaiset: suolaa, sokeria ja valkopippuria.
Testaa sinäkin ihanan kotoisa klassikkoresepti!
Vanhanajan makaronilaatikko
noin 4:lle
250 g putkimakaronia
1 iso sipuli
50–150 g juustoraastetta (esim. Emmental)
2 munaa
8 dl (laktoositonta) maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
⅓ tl valkopippuria