1:55

Muistatko vielä tämän legendaarisen drinkin? Suomalaishotellissa keksitty juomasekoitus toimii edelleen: ”Erityisen suosittu herrain klubeilla”

Videolta löydät reseptin toisen herkullisen drinkin valmistukseen.

Kahdesta monelle suomalaiselle tutusta alkoholista, Jaloviinasta ja punssista, syntyy sota-aikana keksitty klassikkojuoma, joka toimii erinomaisesti myös tänäkin päivänä. 

Tuoreessa Minä menen Kämpiin takaisin – Cocktaileja ja tarinoita Kämpin baarista -kirja kertoo kuvin ja sanoin tarinoita legendaarisen Kämpin baarin juomista ja ihmisistä. Oman lukunsa kirjasta on saanut myös monille suomalaisillekin tuttu punssi. Kirjan mukaan punssi saavutti maailmanlaajuisen suosion sen jälkeen, kun Ruotsissa ryhdyttiin myymään valmiiksi pullotettua punssia.

Pian punssia alettiin käyttää myös cocktailien raaka-aineena, ja erilaisia punsseja löytyi 1900-luvun alussa Kämpin viinilistalta toistakymmentä.

Yksi punssista valmistettava cocktail on 1940-luvulla juurikin Kämpistä alkunsa saanut Kuulalaakeri, joka tunnetaan monin paikoin myös ruotsalaisella Kullager-nimellä. Kirjassa juomasekoituksen kerrotaan esiintyneen cocktailkirjassa ensimmäisen kerran vuonna 1964, ja sittemmin se on vakiinnuttanut maineensa suomalaisena klassikkodrinkkinä.

– Kuulalaakeri on perinteisesti ollut erityisen suosittu eräissä akateemisissa opiskelijapiireissä sekä herrain klubeilla, Minä menen Kämpiin takaisin -kirjassa kerrotaan.

Kuulalaakeri

2 cl Jaloviinaa
2 cl punssia 

Hämmennä ainesosat ja siivilöi viilennettyyn cocktaillasiin. Voit myös mitata alkoholit suoraan jäiden päälle on the rocks -lasiin. Halutessasi voit tarjoilla juoman jäillä.

Lähde: Minä menen Kämpiin takaisin – Cocktaileja ja tarinoita Kämpin baarista, Kimmo Aho, Ville Liikanen ja Mika Vitikka, Docendo 2019

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja