Heikon kysynnän vuoksi aikoinaan lopetettu klassikkojuoma tekee paluun Alkojen hyllyille – mutta vain hetkeksi: ”Ihanan retro!”

Tältä näyttää Koskenkorvan tehtaalla 1:36 Tältä näyttää Koskenkorvan tehtaalla
Videolta pääset kurkistamaan, miltä Koskenkorvan tehtaalla oikein näyttää.

Vuonna 2010 myynnistä poistunut klassikkotuote palaa uudistuneena Alkojen hyllyille kesäkuukausien ajaksi. 

Moni muistaa vuosina 1935–2010 Alkossa myynnissä olleen pihlajanmarjalikööri Sorbuksen eli "Sopan". Kaikille niille, joille kitkerän makuinen juoma herättää muistoja, on nyt tarjolla hyviä uutisia. Legendaarinen Sorbus on nimittäin tekemässä paluuta Alkojen hyllyille helpommin juotavassa, 6,5-prosenttisessa muodossa.

Sorbus Cocktail on viinipohjainen juomasekoitus joka on maustettu pihlajanmarjamehulla, Viinimaa-sivustolla kerrotaan. 

Väkevä viini helposti juotavassa muodossa

RTD eli ready to drink -juomaa on saatavilla Alkoista 13.5–17.8 välisenä aikana.

– Tuotteella halutaan kunnioittaa vanhaa Sorbusta, joka tuli markkinoille jo vuonna 1935. Alkuperäisessä juomassa oli todella vahva pihlajanmarjan maku, ja pihlajanmarja on tunnetusti todella kitkerän makuinen. Nyt olemme halunneet tehdä juoman, joka on helposti juotava. Halusimme vähentää kitkeryyttä, mutta säilyttää Sorbuksen perinteistä makua mukana, Altian Senior Brand Manager Katja Berntzen kertoo.

– Etiketissä on kunnioitettu alkuperäistä tuotetta. Ihanan retro! Product Development Manager Laura Koivisto lisää.

Vaikka alkuperäinen Sorbus poistettiin Alkon valikoimasta heikon kysynnän vuoksi, kesäuutuudelle uskotaan olevan kysyntää niin retrobuumiin lähteneen nuorison kuin alkuperäisen tuotteen hyvin muistavien asiakkaiden keskuudessa. Kyseinen kesäjuoma tuo pientä lohtua ainakin kaikille niille, jotka ovat käyneet allekirjoittamassa Adressit.com-sivustolle lisätyn adressin, jossa Sorbusta vaaditaan palautettavaksi Alkojen hyllyille. 

– Se on kyllä niin, että Sorbusta tarvitaan nautiskeluun aina kesäkuusta myöhäiskesään, eräs adressin kirjoittanut henkilö toteaa. 

– Sorbus kuuluu suomalaiseen suveen samaan tapaan kuin uuden perunat, toisessa kommentissa todetaan. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat