Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muistatko vielä tämän lapsuuden kesien ihanan herkun? Naurettavan helppoon reseptiin tarvitset vain kaksi ainesosaa

0:43Muistatko vielä reseptikortit?
Julkaistu 28.08.2018 10:38

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Viilin tekeminen on helpompaa kuin moni uskoo! Tarvitset vain muutaman lusikallisen valmista viiliä, maitoa ja hieman aikaa. 

VIDEO: Muistatko vielä muutama vuosikymmen sitten suomalaiset perheenäidit villinneet reseptikortit? 

Moni suomalainen muistaa kotitekoisen viilin lapsuudestaan, jolloin itse tehtyä viiliä nautittiin kesäisin marjojen kera raikkaana aamu- tai välipalana. Nyt tämä monessa perheessä unholaan jäänyt viiliperinne on aika kaivaa jälleen esiin!

Valmistuu edullisesti muutamasta raaka-aineesta

Kotitekoinen viili on edullinen ja maistuva herkku, joka valmistuu yllättävän vähällä vaivalla. Alkuun pääsemiseksi tarvitset valmista viiliä, eli niin kutsutun viilin siemenen, jota jatkamalla uutta viiliä luodaan.

VINKKI: Mitä rasvaisempaa maitoa käytät, sitä kermaisempi lopputulos syntyy. 

Voit esimerksi jättää viilipurkin pohjalle muutaman ruokalusikallisen valmista viiliä, sekoittaa joukkoon maitoa ja jättää seoksen tekeytymään huoneenlämpöön .

Näin helposti sinulla on pienen odottelun jälkeen edessäsi jälleen annos viiliä, jonka voit nauttia sellaisenaa tai perinteisesti marjojen ja talkkunajauhojen kera. 

Itsetehty viili

1 prk viiliän. 8 dl maitoa


Nosta reilu ruokalusikallinen viiliä kuhunkin viilikippoon. Lisää hieman maitoa ja sekoita viilinokare maidon sekaan.

Lisää loput maidosta. Kuhunkin annokseen tulee 2–2,5 dl maitoa. Peitä liinalla tai palalla leivinpaperia ja aseta huoneenlämpöön tekeytymään.

Viilin tekeytyminen kestää yhdestä kahteen vuorokautta. Viili on valmista, kun sen koostumus on kiinteää ja se pysyy koossa viilikippoa kallistettaessa. Nosta valmiit viilikipot jääkaappiin. 

Resepti: Ruokamenot

Lisää aiheesta:

Ei enää koskaan kuivaa leipää! Tällä niksillä pidät leivän tuoreen makuisena jopa kuukausia – ja säästät rahaaNauti sellaisenaan tai käytä ruoanlaittoon – tämä herkullinen juusto valmistuu helposti kotikeittiössäPyöräytä helppo leipä vain muutamassa minuutissa: "Ihan huikea!"Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän kouluruoan? Valmista itse nostalgista herkkua Kahden ainesosan herkku valmistuu mikrossa – tätä kannattaa kokeilla!
RuoanlaittoMaitoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?