Viilin tekeminen on helpompaa kuin moni uskoo! Tarvitset vain muutaman lusikallisen valmista viiliä, maitoa ja hieman aikaa.
VIDEO: Muistatko vielä muutama vuosikymmen sitten suomalaiset perheenäidit villinneet reseptikortit?
Moni suomalainen muistaa kotitekoisen viilin lapsuudestaan, jolloin itse tehtyä viiliä nautittiin kesäisin marjojen kera raikkaana aamu- tai välipalana. Nyt tämä monessa perheessä unholaan jäänyt viiliperinne on aika kaivaa jälleen esiin!
Valmistuu edullisesti muutamasta raaka-aineesta
Kotitekoinen viili on edullinen ja maistuva herkku, joka valmistuu yllättävän vähällä vaivalla. Alkuun pääsemiseksi tarvitset valmista viiliä, eli niin kutsutun viilin siemenen, jota jatkamalla uutta viiliä luodaan.
VINKKI: Mitä rasvaisempaa maitoa käytät, sitä kermaisempi lopputulos syntyy.
Voit esimerksi jättää viilipurkin pohjalle muutaman ruokalusikallisen valmista viiliä, sekoittaa joukkoon maitoa ja jättää seoksen tekeytymään huoneenlämpöön .
Näin helposti sinulla on pienen odottelun jälkeen edessäsi jälleen annos viiliä, jonka voit nauttia sellaisenaa tai perinteisesti marjojen ja talkkunajauhojen kera.
Itsetehty viili
1 prk viiliän. 8 dl maitoa