0:43

Muistatko vielä tämän lapsuuden kesien ihanan herkun? Naurettavan helppoon reseptiin tarvitset vain kaksi ainesosaa

Viilin tekeminen on helpompaa kuin moni uskoo! Tarvitset vain muutaman lusikallisen valmista viiliä, maitoa ja hieman aikaa. 

VIDEO: Muistatko vielä muutama vuosikymmen sitten suomalaiset perheenäidit villinneet reseptikortit? 

Moni suomalainen muistaa kotitekoisen viilin lapsuudestaan, jolloin itse tehtyä viiliä nautittiin kesäisin marjojen kera raikkaana aamu- tai välipalana. Nyt tämä monessa perheessä unholaan jäänyt viiliperinne on aika kaivaa jälleen esiin!

Valmistuu edullisesti muutamasta raaka-aineesta

Kotitekoinen viili on edullinen ja maistuva herkku, joka valmistuu yllättävän vähällä vaivalla. Alkuun pääsemiseksi tarvitset valmista viiliä, eli niin kutsutun viilin siemenen, jota jatkamalla uutta viiliä luodaan.

VINKKI: Mitä rasvaisempaa maitoa käytät, sitä kermaisempi lopputulos syntyy. 

Voit esimerksi jättää viilipurkin pohjalle muutaman ruokalusikallisen valmista viiliä, sekoittaa joukkoon maitoa ja jättää seoksen tekeytymään huoneenlämpöön .

Näin helposti sinulla on pienen odottelun jälkeen edessäsi jälleen annos viiliä, jonka voit nauttia sellaisenaa tai perinteisesti marjojen ja talkkunajauhojen kera. 

Itsetehty viili

1 prk viiliä
n. 8 dl maitoa

Nosta reilu ruokalusikallinen viiliä kuhunkin viilikippoon. Lisää hieman maitoa ja sekoita viilinokare maidon sekaan.

Lisää loput maidosta. Kuhunkin annokseen tulee 2–2,5 dl maitoa. Peitä liinalla tai palalla leivinpaperia ja aseta huoneenlämpöön tekeytymään.

Viilin tekeytyminen kestää yhdestä kahteen vuorokautta. Viili on valmista, kun sen koostumus on kiinteää ja se pysyy koossa viilikippoa kallistettaessa. Nosta valmiit viilikipot jääkaappiin. 

Resepti: Ruokamenot

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja