Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muistatko vielä tämän kahvipöydän klassikon? Kevään näyttävin herkku valmistuu ällistyttävän helposti

0:42Tee itse minikokoisia viinereitäVideolta voit poimia ohjeet kotitekoisen viinerin leivontaan.
Julkaistu 28.04.2019 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Marengista, kermavaahdosta ja marjoista koostuva pavlova on näyttävästä ulkonäöstään huolimatta melko vaivattomasti valmistuva herkku.

Vaikka moni saattaa vierastaa marenkisen pavlovan valmistamista, se on loppupeleissä hyvin helppo valmistaa – kunhan malttaa mielensä. Paras lopputulos syntyy, kunhan marengin antaa kuivua rauhassa sammutetussa uunissa. Marengin voi hyvin jättää uuniin kuivumaan yöksi ja jättää jälkiruoan koristelemisen seuraavaan päivään. 

Ennen marengin valmistamista kannattaa ottaa huomioon muutama onnistumisen kannalta oleellinen seikka. Ensinnäkin marengin valmistamiseen kannattaa aina käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, sillä kylmistä kananmunista ei synny hyvää vaahtoa. 

Myös sokerilaadulla voi olla lopputuloksen kannalta hyvin suuri merkitys. Tässä reseptissä marengin valmistamiseen käytetään erikoishienoa sokeria, joka takaa ilmavan ja tasaisen lopputuloksen. Jos kyseistä sokerilaatua ei ole saatavilla, voit hyvin käyttää valmistukseen myös tavallista sokeria, mutta tässä tapauksessa marengin rakenne voi jäädä hieman karkeaksi.

Pavlova (8 annosta)

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
suolaa
2 1/3 dl erikoishienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
2 tl vakoviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia
n. 5 dl kermavaahtoa
n. 5 dl marjoja 

Esilämmitä uuni 150 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita laakeassa kulhossa kananmunan valkuaiset ja suola ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sirottele vatkaamisen aikana vaahdon joukkoon sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Tähän menee noin 7 minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon myös vanilja-aromi, viinietikka ja maissitärkkelys.


Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon ja tee keskelle kuoppa. Nosta marenki uuniin ja pienennä lämpötilaa heti 120 asteeseen. Paista uunissa noin 1 h 15 min. Sammuta uuni ja anna marengin kovettua uunissa vähintään kahden tunnin ajan, mieluummin yön yli.

Siirrä jäähtynyt pavlova lautaselle ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla.

Lähde: Delish

Lisää aiheesta:

Herkullisin tapa käyttää ylikypsät banaanit? Näin hyödynnät leivonnassa!Onko tässä maukkain tapa käyttää ylikypsät banaanit? Hyödynnä hedelmät leivonnassaNäillä resepteillä leivot gluteenittomat mehevän joululimpun ja maukkaan tuorejuustokakun joulupöytään! Tämän helpommaksi ei mene! Testaa kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri – "Niin hyvää"Paluu menneisyyteen: Joulupöydän legendaarisin herkku – tämän kakun voit leipoa jo nyt!Hävyttömän hyvää! Suklainen juustokakku vie kielen mennessään
JälkiruoatPavlovaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoat
  • 30.7.17:39
    Ilosaarirock

    Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!

  • 16.7.20:15
    Ilmiöt

    "Se on seksikäs! Se on ruotsalainen!" Tuttu herkku räjähti ilmiöksi USA:ssa

  • 30.6.17:33
    Ruoka

    Lattialle pudonnut jälkiruoka syötettiin juhlavieraille – näin syntyi "legendaarinen sotku"

  • 22.3.17:32
    Ruoka

    "Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!

  • 05.12.202406:31
    Mitä ihmettä?

    Sarin viisikymppisillä tarjottiin herkkua, jonka ulkonäkö voi etoa: "Muutama sanoi, ettei ota"