Muistatko vielä tämän hittijälkkärin? Näyttävä kakku sopii myös kevään juhlapöytään: "Miten helppoa!"
Kääretorttuviipaleista koottava leivonnainen kätkee tässä reseptissä sisäänsä raikkaan mangotäytteen.
Kevään juhlakausi käynnistyy pian, mikä tarkoittaa samalla sitä, että kepeille ja herkullisille kakuille on taas kysyntää!
Täytekakkujen ja muiden leivonnaisten rinnalle sopii erinomaisesti klassikkoleivonnainen charlotte russe. Tämän kotitaloustunneiltakin tutun leivonnaisen kehitti 1700-luvulla ranskalainen keittiömestari Antonin Carême Venäjän tsaari Aleksanteri I:n kunniaksi. Vaikka resepti on vanha, toimii se kahvipöydissä erinomaisesti vielä tänäkin päivänä.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä leivonnainen täytetään raikkaalla mangotäytteellä.
– Helppotekoinen mango-charlotte on ihastuttava kakku, joka ei vaadi erikseen koristeluja. Miten helppoa! Jaakonen kertoo.
Halutessaan kumottavan leivonnaisen voi koristella esimerkiksi kermavaahdolla ja mangoviipaleilla.
Mango-charlotte (12 annosta)
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g mansikkamarmeladia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustettua rahkaa, sitruuna
1 tl vaniljasokeria
2–3 dl mangososetta, sokeroimaton
½–3/4 dl sokeria
½ sitruunan puristettu mehu tai ½ dl vettä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkamarmeladi ja käännä tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta tasakokoisia ohuehkoja viipaleita.
Vuoraa pyöreä salaattikulho tai leivontakulho reilun kokoisilla kelmun paloilla siten, että kelmut tulevat vuoan reunojen yli. Lado kääretorttuviipaleet vieretysten vuokaan siten, että ne ylettyvät tasaisesti reunoille asti.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen rahka, vaniljasokeri ja mangosose. Tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan.
Kiehauta sitruunanmehu mikroaaltouunissa juomalasissa tai pienessä kasarissa ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet. Sekoita. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kääretorttuviipaleiden päälle ja laita kelmu suojaksi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi. Tarjoa!
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti