Kääretorttuviipaleista koottava leivonnainen kätkee tässä reseptissä sisäänsä raikkaan mangotäytteen.
Kevään juhlakausi käynnistyy pian, mikä tarkoittaa samalla sitä, että kepeille ja herkullisille kakuille on taas kysyntää!
Täytekakkujen ja muiden leivonnaisten rinnalle sopii erinomaisesti klassikkoleivonnainen charlotte russe. Tämän kotitaloustunneiltakin tutun leivonnaisen kehitti 1700-luvulla ranskalainen keittiömestari Antonin Carême Venäjän tsaari Aleksanteri I:n kunniaksi. Vaikka resepti on vanha, toimii se kahvipöydissä erinomaisesti vielä tänäkin päivänä.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä leivonnainen täytetään raikkaalla mangotäytteellä.
– Helppotekoinen mango-charlotte on ihastuttava kakku, joka ei vaadi erikseen koristeluja. Miten helppoa! Jaakonen kertoo.
Halutessaan kumottavan leivonnaisen voi koristella esimerkiksi kermavaahdolla ja mangoviipaleilla.
Mango-charlotte (12 annosta)
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g mansikkamarmeladia
