Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muistatko vielä Kati Napan kokkailut? Tällaista ruokaa televisiossa tehtiin yli 30 vuotta sitten

5:12Huomenta Suomi täyttää 35 – näin studiossa on kokkailtu vuosien varrellaHuomenta Suomi täyttää 35 – näin studiossa on kokkailtu vuosien varrella.
Julkaistu 25.11.2024 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huomenta Suomi täyttää tällä viikolla 35 vuotta. Sen kunniaksi maanantain lähetyksessä katseltiin vanhoja ruokasisältöjä ohjelman ensimmäisiltä vuosilta.

Muistatko vielä kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Napan ruoanlaittotuokiot Huomenta Suomessa? Jo edesmennyt Kati Nappa valisti kansaa ja edisti ruokakulttuuria televisiossa vuosien ajan.

35 vuotta täyttävässä Huomenta Suomessa otettiin maanantaina katsaus ohjelman ensimmäisten vuosien ruokasisältöihin. 1990-luvun taitteessa ohjelmassa käsiteltiin muun muassa hapankaalia, leipäkoneita ja perinneruoka lipeäkalaa.

– Heräsi eilen kysymys, että pitääkö nykyajan lapset ja nuoret pakottaa syömään lipeäkalaa? Nappa pohti vuoden 1989 lähetyksessä

Lue myös: Tarkkana suklaaostoksilla! Huomasitko tämän konvehtirasioista?

Harri Holkerin silakkakommentit kohauttivat

Retrokatsauksessa nähtiin myös pätkä vuodelta 1991, kun silloinen pääministeri Harri Holkeri vieraili Kati Napan studiokeittiössä.

Holkeri valmisti Napan kanssa rakastamiaan paistettuja silakoita. 

– Tässä on Itämeren herkku, Itämeren silli, Holkeri esitteli ylpeänä.

Vuotta aiemmin pääministeri Holkeri oli kohauttanut kansaa laman alla kehottamalla vaihtamaan kalliit sisäfileet edulliseen ja maukkaaseen silakkaan. 

Huomenta Suomen klipissä pääministeri Holkeri kaataa lasista silakoiden päälle melkoisen määrän suolaa.

– Minä olen niitä vanhan kansan ihmisiä, jotka käyttää reilusti suolaa. Jotkut sanovat, ettei sitä pitäisi niin kauheasti käyttää.

Katso jutun yllä olevalta videolta vanhoja ruokapätkiä Huomenta Suomesta.

Lue myös: Saako piparitaikinaa syödä raakana?

Lisää aiheesta:

Hyvää 35-vuotispäivää, Huomenta Suomi! Katso kooste täynnä nostalgiaa ja yllätyksiäEdullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Moni ei ole hoksannut korppujauhojen korviketta – Minna Kuukan neronleimaus!Oletko maistanut? Jyrki Sukula paljastaa kaikkien aikojen suosikkiruokansa ja ohjeen siihen: "Rakastan!"Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaisia perinneruokia ja pöyristyi: "Hemmetin kauheaa"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"
RuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen