Muistatko vielä 1970-luvulla villinneet reseptikortit? – "niitä odotettiin innolla"

Muistatko vielä reseptikortit? 0:43 Muistatko vielä reseptikortit?

Monen suomalaisen kaappien kätköistä löytyy vielä tänäkin päivänä 1970-luvulla lähes muoti-ilmiöksi nousseita reseptikortteja. Tuovatko nämä klassikkokortit muistoja mieleen?

Nykypäivänä reseptejä vilisee niin netissä kuin lehtien sivuilla, mutta vielä muutama vuosikymmen sitten ruokaohjeet olivat harvinaista herkkua.

Yksi erittäin suosituksi noussut tapa hankkia reseptejä oli liittyä ruokaohjekerhoon, kuten Mestarikokkiin tai Kotikokkiin. Kerhon jäsenet saivat postissa säännöllisin väliajoin reseptikortteja, jotka lajiteltiin kategorioittain muoviseen laatikkoon. 

Reseptejä hoppenpoppelista lihamurekkeeseen

Ja reseptikategorioita riitti! Yli kahdenkymmenen kategorian joukosta löytyi reseptejä muun muassa otsikoilla "laihdu kanssamme" ja "tuoksuvia keittoja". Reseptejä löytyi myös niille, joille "matti oli päässyt kukkaroon". Kortteja selaillessa ei myöskään voi olla törmäämättä hauskasti nimettyihin resepteihin, kuten Hoppenpoppeli-juomaan tai viinirypälekananpoikaan. 

Yksi kortteja 1970-luvulla keräillyt on hausjärveläinen Lilja, jolla kortit ovat edelleen visusti tallessa, vaikka laatikon pinta onkin ehtinyt hieman pölyyntyä kaapin kätköissä. 

– Korttien saaminen oli odotettu tapahtuma ja niitä odotettiin innolla, Lilja muistelee ja lisää, että siihen aikaan reseptejä oli hyvin vähän saatavilla. 

Vaikka osa laatikon resepteistä on jo nähnyt parhaat päivänsä, osa resepteistä on edelleen toimivia. Omaksi suosikkireseptikseen Lilja mainitsee puolen tunnin pullat, joiden helppo resepti on edelleen ahkerassa käytössä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!