Erityisesti kesäkeleillä on syytä olla supertarkkana kalaostosten kanssa, muistuttaa Pro Kala -yhdistys.
Videolla: Osaatko pakata kylmälaukun oikein?
Kala on herkkä raaka-aine ja kylmäketju avain kalan säilyttämisessä sekä maukkaan kala-aterian kokkaamisessa, muistuttaa Pro Kala -yhdistys.
Muista aina kylmäketju!
Kylmäketjulla tarkoitetaan sitä, että elintarvikkeen tarpeeksi alhaisesta lämpötilasta pidetään huolta.
– Tuotetta valmistettaessa ja matkalla kauppaan kylmäketjusta ovat huolehtineet alan ammattilaiset. Kylmäketjun tulisi jatkua kuitenkin myös sen jälkeen, kun tuote napataan kaupan kylmähyllystä ostoskoriin. Vastuu siirtyy silloin kuluttajalle, yhdistyksestä muistutetaan.
Pakkaa aina kylmäkassi mukaan
Jotta kylmäketju säilyy, kauppaan on hyvä ottaa mukaan termoskassi tai kylmälaukku. Jo ruokaostoksia tehdessä kannattaa miettiä kalan säilyvyyttä: hae kala ostoskoriin vasta viimeisenä, jotta kauppaa kierrellessä lämpötila ei nouse turhaan.
Suuntaa suoraan kotiin, säilytä kalaa riittävän kylmässä
Kylmäketju pysyy parhaiten katkeamattomana, kun kaupasta suuntaa suoraan kotiin ja siirtää ostokset heti jääkaappiin. Kala säilyy parhaiten sulavan jään lämpötilassa eli nollan asteen tuntumassa.