Ravintolatasoista herkkua halvalla – järjettömän simppeli pastaruoka hurmaa: ”Todella tyydyttävää ja rauhoittavaa”

spagetti pasta
Shutterstock

Pähkinän makuiseksi ruskistettu voi, kullanruskeiksi paahdetut korppujauhot ja suolainen juusto tekevät tästä ruokalajista herkun, josta voi olla vaikea saada tarpeekseen.

Voi, tarkemmin sanottuna ruskistettu voi, on monelle kotikokkaajalle ravintoloista tuttua herkkua. Kun tämän suussa sulavan raaka-aineen yhdistää nopeasti kypsyvän pastan kanssa, saadaan makuaisteja hivelevä herkku, joka jättää monet monimutkaisemmat ruoat kauas taakseen.

– Voipastassa on jotain todella tyydyttävää ja rauhoittavaa, The Kitchn -sivustolla kerrotaan. 

Sen lisäksi, että ruoka valmistuu hyvin yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista, se valmistuu alta aikayksikön. Halpaa, helppoa ja herkullista – mikä sen parempaa! 

Voi-parmesaanipasta (4–6 annosta)

450 g kuivaa spagettia
10 rkl suolatonta voita
2,5 dl pankojauhoa (japanilaistyyppistä korppujauhoa)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¼–1/2 tl kuivattuja chililastuja
2,5 dl raastettua parmesaania
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta persiljaa 

Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä. Valuta ja siirrä sivuun. Sulata tällä välin kaksi ruokalusikallista laakealla pannulla keskilämmöllä. Kun voi alkaa vaahdota, lisää pannulle pankojauhot. Ruskista jauhoja voissa 3–4 minuutin ajan. Siirrä kulhoon.

Pyyhi pannu talouspaperilla. Lisää pannulle loppu voi ja anna sulaa matalalla lämmöllä välillä sekoittaen. Kun voi on alkanut vaahdota ja hieman ruskistua, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja chilihiutaleet. Jatka kypsentämistä, kunnes voi on ruskistunut ja muuttunut maultaan pähkinäiseksi.

Nosta pannu pois levyltä. Lisää pannuun pasta ja parmesaani ja sekoita, kunnes pasta on peittynyt kauttaaltaan juustolla ja voilla. Nostele viimeiseksi joukkoon ruskistetut pankojauhot, sitruunamehu ja hienonnettu persilja.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat