Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintolatasoista herkkua halvalla – järjettömän simppeli pastaruoka hurmaa: ”Todella tyydyttävää ja rauhoittavaa”

Shutterstock
Julkaistu 20.03.2019 17:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pähkinän makuiseksi ruskistettu voi, kullanruskeiksi paahdetut korppujauhot ja suolainen juusto tekevät tästä ruokalajista herkun, josta voi olla vaikea saada tarpeekseen.

Voi, tarkemmin sanottuna ruskistettu voi, on monelle kotikokkaajalle ravintoloista tuttua herkkua. Kun tämän suussa sulavan raaka-aineen yhdistää nopeasti kypsyvän pastan kanssa, saadaan makuaisteja hivelevä herkku, joka jättää monet monimutkaisemmat ruoat kauas taakseen.

– Voipastassa on jotain todella tyydyttävää ja rauhoittavaa, The Kitchn -sivustolla kerrotaan. 

Sen lisäksi, että ruoka valmistuu hyvin yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista, se valmistuu alta aikayksikön. Halpaa, helppoa ja herkullista – mikä sen parempaa! 

Voi-parmesaanipasta (4–6 annosta)

450 g kuivaa spagettia
10 rkl suolatonta voita
2,5 dl pankojauhoa (japanilaistyyppistä korppujauhoa)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¼–1/2 tl kuivattuja chililastuja
2,5 dl raastettua parmesaania
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta persiljaa 

Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä. Valuta ja siirrä sivuun. Sulata tällä välin kaksi ruokalusikallista laakealla pannulla keskilämmöllä. Kun voi alkaa vaahdota, lisää pannulle pankojauhot. Ruskista jauhoja voissa 3–4 minuutin ajan. Siirrä kulhoon.


Pyyhi pannu talouspaperilla. Lisää pannulle loppu voi ja anna sulaa matalalla lämmöllä välillä sekoittaen. Kun voi on alkanut vaahdota ja hieman ruskistua, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja chilihiutaleet. Jatka kypsentämistä, kunnes voi on ruskistunut ja muuttunut maultaan pähkinäiseksi.

Nosta pannu pois levyltä. Lisää pannuun pasta ja parmesaani ja sekoita, kunnes pasta on peittynyt kauttaaltaan juustolla ja voilla. Nostele viimeiseksi joukkoon ruskistetut pankojauhot, sitruunamehu ja hienonnettu persilja.

spagetti pastaYksinkertaisista raaka-aineista valmistuva pasta vie kielen mennessään.Shutterstock

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Klassikkokeitosta inspiraationsa saanut pasta on koko perheen uusi suosikki – tämä yhden pannun herkku lämmittää kylmänä talvipäivänä Rakastatko nepalilaista? Siinä tapauksessa, tämä puolessa tunnissa valmistuva lihapullaresepti on juuri sinua vartenVartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!Tuttu pastaherkku uudella tapaa – kevennetty carbonara valmistuu pastan kiehuessa
RuoanlaittoPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa