Muista pestä jääkaapistasi tämä osa – kerää hurjasti bakteereita

shutterstock_389991241
Vihanneslaatikot olisi hyvä pestä vähintään kerran kuukaudessa. Shutterstock

Jääkaappi olisi hyvä siivota vähintään kerran kuukaudessa. Erityisesti tulisi kiinnittää huomiota vihanneslaatikkoon, joka on jääkaapin pahin bakteerien kerääjä.

Jääkaappi voi olla likaisin paikka koko keittiössä, sillä siellä säilytetään niin paljon erilaisia elintarvikkeita. Kaikista likaisin paikka jääkaapissa on yleensä vihanneslaatikko. Se voi sisältää jopa järkyttävät 8000 bakteeria per neliösenttimetri. 

Vihanneslaatikoihin kertyy usein salmonella, E.coli- ja listeria-bakteereita. Erityisesti silloin, jos jääkaapissa pitää liian kauan homeisia vihanneksia. Monesti vihanneslaatikot tulee täytettyä liian täyteen ja pohjalle jätetään vihanneksia, jotka alkavat homehtua ja mennä huonoksi. Ei ole siis mikään ihme, että jääkaappi on niin täynnä bakteereita.

Pitääkseen jääkaappinsa puhtaana olisi se hyvä pestä vähintään kerran viikossa lämpimällä vedellä ja saippualla. Vihannesten peseminen ennen jääkaappiin laittoa hävittää osan haitallisista bakteereista. Yksi tärkeä keino on myös tarkkailla tuotteiden päivämääriä sekä ulkonäköä. Jos jokin raaka-aine on mennyt huonoksi, heitä se ajoissa pois. Pitääksesi vihanneslaatikot helpommin puhtaana voit vuorata niiden pohjat foliolla ja kelmulla, jotka voi vaihtaa helposti uusiin viikon välein.

***


Lähde: Dailymail

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat