Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muista pestä jääkaapistasi tämä osa – kerää hurjasti bakteereita

Vihanneslaatikot olisi hyvä pestä vähintään kerran kuukaudessa.
Vihanneslaatikot olisi hyvä pestä vähintään kerran kuukaudessa.Shutterstock
Julkaistu 08.11.2016 12:31

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Jääkaappi olisi hyvä siivota vähintään kerran kuukaudessa. Erityisesti tulisi kiinnittää huomiota vihanneslaatikkoon, joka on jääkaapin pahin bakteerien kerääjä.

Jääkaappi voi olla likaisin paikka koko keittiössä, sillä siellä säilytetään niin paljon erilaisia elintarvikkeita. Kaikista likaisin paikka jääkaapissa on yleensä vihanneslaatikko. Se voi sisältää jopa järkyttävät 8000 bakteeria per neliösenttimetri. 

Vihanneslaatikoihin kertyy usein salmonella, E.coli- ja listeria-bakteereita. Erityisesti silloin, jos jääkaapissa pitää liian kauan homeisia vihanneksia. Monesti vihanneslaatikot tulee täytettyä liian täyteen ja pohjalle jätetään vihanneksia, jotka alkavat homehtua ja mennä huonoksi. Ei ole siis mikään ihme, että jääkaappi on niin täynnä bakteereita.

Pitääkseen jääkaappinsa puhtaana olisi se hyvä pestä vähintään kerran viikossa lämpimällä vedellä ja saippualla. Vihannesten peseminen ennen jääkaappiin laittoa hävittää osan haitallisista bakteereista. Yksi tärkeä keino on myös tarkkailla tuotteiden päivämääriä sekä ulkonäköä. Jos jokin raaka-aine on mennyt huonoksi, heitä se ajoissa pois. Pitääksesi vihanneslaatikot helpommin puhtaana voit vuorata niiden pohjat foliolla ja kelmulla, jotka voi vaihtaa helposti uusiin viikon välein.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Dailymail

Lisää aiheesta:

Neljä paikkaa keittiössä, jotka ovat törkyisempiä kuin luulitkaan – milloin siivosit viimeksi?Näyttääkö sinun jääkaapissasi samalta kuin kuvassa? Tarkista tästä, säilytätkö ruokia ja juomia oikein Pitääkö ruokaostokset desinfioida? Asiantuntija vastaa kysymyksiin, jotka saattavat nyt askarruttaa keittiössäTyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät käsitellessään raakaa kanaa – ethän sorru?Järjestä jääkaappisi oikein – älä sorru yleisiin virheisiinSiivoa jääkaappi ennen jouluruokien ostamista – oikealla järjestyksellä parannat säilyvyyttä
RuokakauppaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokakauppa
  • ma07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 26.10.09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 23.10.08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 20.10.17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • 20.10.08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa