MTV testasi Suomen parhaaksi väitetyn kebabin: "Parasta lihaa, jota olen koskaan syönyt"

kebab take away raahe 4
Saimme erikoislähetyksen Suomen parhaaksi väitettyä kebablihaa MTV:n toimitukseen. Mukaan tuli myös kuusi eri kastikevaihtoehtoa. MTV

MTV:n Makuja.fi -ruokasivusto kertoi lauantaina Suomen parhaaksi väitetystä kebab-ravintolasta, joka sijaitsee Raahessa.

MTV:n Facebook-kyselyssä tiedusteltiin, mistä löytyvät Suomen parhaat kebabit ja vastaus näytti olevan monelle itsestäänselvä: ääniä sateli Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalle Take Away Raahe -ravintolalle. 

Raahesta kotoisin oleva Sari Salmela vahvisti tämän raahelaisen kebabin ylivoimaisuuden MTV:n Makuja.fi-sivustolle.

– Take Awayn kebabia on syöty 1980-luvun lopulta lähtien ja se on ihan maankuulua. Jotkut ovat tilanneet sitä jopa lentokoneella Oulun kautta Helsinkiin. Juuri pari viikkoa sitten veljeni syntymäpäivillä illan buffet-ruokana oli muun muassa Take Awayn kebabia ja kaikki raahelaiset santsasivat sitä niin, että ruoka loppui hetkessä, Salmela nauraa.

Testasimme "Suomen parhaan kebabin"

Päätimme testata kuuluisan raahelaiskebabin toimituksessa. Take Away Raahen ystävällinen ravintoloitsija Vesa Pukkila lähetti veljensä mukana autolla kylmälaukullisen itse valmistamaansa kebabia ja vaimonsa Tuula Aution tekemiä suosikkikastikkeita MTV:n toimitukseen. 

Kasasimme omat annoksemme ja nautimme lämmitetyn kebablihan erilaisten lisukkeiden, muun muassa salaatin kera. Take Away Raahen herkullisen kebabin salaisuus on asiakkaiden mukaan ravintolan itse valmistama lihavarras. Pukkila valmistaa ja maustaa naudanlihavartaan omin käsin. Miltä liha sitten maistuu?

– Liha on kyllä ihan älyttömän hyvää, kuuluvat ensikommentit raadista.

– Kyllä maistaa, että ei ole mitään teollista tavaraa. Liha on todella mehevää. 

Makuraati kiittelee erityisesti lihan koostumusta: se ei ole yhtään liian rasvaista ja maistuu aidosti lihaisalta ja sopivan mausteiselta.

– Parasta lihaa, jota itse olen koskaan syönyt. Minulla on aina ollut oma suosikkikebabravintola Nastolassa ja olen ajatellut, ettei mikään voi mennä sen yli – Helsingissä on muutenkin huonot kebabit. Mutta tässä kyllä liha on parempaa.

"Harkitsen vakavasti muuttoa Raaheen"

Kastikkeista kehuja kerää ainakin valkosipuli-, rölli- ja soijakastike. Röllikastikkeessa on mukava makeus. Chilikastike ei ole kovin tulista, mutta maanjäristyskastikkeella saa jo pienen yskänpyrähdyksen aikaiseksi – sitä ei siis välttämättä kannata valita, jos ei siedä tulista ruokaa.

– Valkosipulikastike sopii hyvin myös vaikka salaatinkastikkeeksi, raadista kiitellään. 

Yksi miinuspuoli maistelussa on: kebabannosta olisi päästävä maistamaan paikan päälle Raaheen – se olisi se viimeinen piste i:n päällä. 

– Jos liha on jo itsessään näin hyvää, niin kuinka hyvää se olisi paikan päällä nautittuna, valmiina annoksena? Maistelijat pohtivat.

– Harkitsen vakavasti muuttoa Raaheen tämän takia, makuraadin miespuolinen maistaja huokaa lopuksi.

Kyllä, Suomen paras kebab oli siis maineensa veroista.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja