Mainos
Mainos

MTV selvitti Fazerin myydyimmät joulumakeiset: Suomalaisilla yksi ehdoton suosikki – löytyykö lempparisi listalta?

Fazerin myydyimpien joulumakeisten top 10 -listalta löytyy niin ennalta-arvattavia suosikkeja kuin muutama yllätyskin.

Monen suomalaisen joulunviettoon kuuluu olennaisena osana erilaiset suklaat, konvehdit ja muut jouluiset makeiset. Suomen suosituimpia makeisia valmistavan Fazerin tuotteita löytyy takuuvarmasti tänäkin jouluna monista kotitalouksista.

Vihreille kuulille povataan erityisen suurta menestystä

Suomen suosituin suklaa on vuodesta toiseen Fazerin sininen, joten ei ole yllättävää, että myös joulun suosikeissa korostuvat perinteiset maitosuklaakonvehdit. Vuoden 2016 tilastoista selviää, että Fazerin suosituin joulumakeinen on Karl Fazer Maitosuklaakonvehdit. Top kolmoseen nousevat myös suositut konvehdit, Geisha sekä perinteinen Present-rasia. 

"Kaikilla tuotteilla on oma fanikuntansa. Vihreät kuulat ovat suosittuja, koska ne yhdistyvät monen ihmisen muistoissa erilaisiin traditioihin. Kuulemme paljon tarinoita, kuinka Vihreitä kuulia on syöty isoäidin luona tai kummi on tuonut niitä ennen joululahjaksi" Liisa Eerola kommentoi vuonna 2015 MTV:lle Vihreiden kuulien suosiosta.

Top 5 on kuitenkin muuttunut muutamassa vuodessa ja mukaan listan kärkipäähän on kiilannut Wiener Nougat, pudottaen näin Julia-makeisen pois kärkikahinoista. 

Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerolan mukaan Vihreiden kuulien myynti kasvaa vuosittain merkittävästi joulun tienoolla. Tänä vuonna makeille ja mielipiteet jakaville marmeladikuulille odotetaan erityisen suurta menekkiä, sillä ne ovat nousseet trendiherkuksi muun muassa joulutorttujen täytteenä. 

– Tästä vuodesta uskallan kommentoida jo, että Vihreiden kuulien suosio näkyy myynnissä, mutta tarkemman sijoituksen näemme vasta vuodenvaihteen jälkeen, Eerola kommentoi MTV:lle.

Fazerin myydyimmät joulumakeiset 

Tiedot vuodelta 2016. 

1.  Karl Fazer Maitosuklaakonvehteja 320 g (Fazerin Sininen)

2. Geisha-suklaakonvehtirasia 350 g

3.  Present-suklaakonvehtirasia

4.  Wiener nougat 210 g & 260 g

5.  Vihreitä kuulia 500 g

6.  Omar suklaakuorrutteinen toffee 320 g

7.  Julia-suklaakonvehtirasia 350 g

8.  Karl Fazer Sinivalkoisia suklaakonvehteja 320g

9.  Pätkis-suklaakonvehtirasia 320 g

10. Fazermint-suklaakonvehtirasia 350 g    

 ***Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja