Kukkakaali on monipuolinen ja terveellinen vihannes, jota voi käyttää niin raakana, paahdettuna, keitettynä kuin soseutettuna. Yllättäen se sopii parahultaisesti myös rasvaiseen mättöruokaan.
Kesäkeiton inhoajat ja vetiseen kukkakaaliin kyllästyjät saattavat hylkiä juuri nyt parhaimmillaan olevaa C-vitamiinipommia. Jos terveellisyyskin inhottaa, kokeile seuraavaa reseptiä, jossa kukkakaali ynnätään osaksi mac ’n’ cheese -tuokaa, eli suomalaisittain makaroni-juustopaistosta.
Varaa puolitoista tuntia aikaa tämän kielen mukanaan vievän uuniruoan valmistamiseen. Reseptistä saat kuutisen annosta.
Resepti
Paistettu kukkakaali
kukkakaali suupalan kokoisiksi osiksi silputtuna
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
suolaa ja myllystä jauhettua mustapippuria
Makaroni-juustopaistos
3 ruokalusikallista voita
puolikas makea sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuina
kolme ruokalusikallista puolikarkeita vehnäjauhoja
vajaa 6 desilitraa täysmaitoa
450 grammaa makaronia
vajaa 6 desilitraa cheddar-juustoraastetta
¼ teelusikallista muskottipähkinää
suolaa ja myllystä jauhettua mustapippuria
Kuorrute
reilu desilitra karkeita korppujauhoja
reilu puolikas desilitraa raastettua parmesaania
kaksi ruokalusikallista sulatettua voita
Ohje
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Mausta pieneksi pilkottu kukkakaali oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla suuressa kulhossa. Kaada palat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunissa 20–25 minuuttia pehmeäksi ja kullanruskeaksi.
