Monipuolinen kukkakaali solahtaa helposti myös amerikkalaismättöön – testaa resepti!

kukkakaali mac n cheese
Kukkakaalilla ryyditetty mac 'n' cheese on syntisen hyvää. Shutterstock

Kukkakaali on monipuolinen ja terveellinen vihannes, jota voi käyttää niin raakana, paahdettuna, keitettynä kuin soseutettuna. Yllättäen se sopii parahultaisesti myös rasvaiseen mättöruokaan.

Kesäkeiton inhoajat ja vetiseen kukkakaaliin kyllästyjät saattavat hylkiä juuri nyt parhaimmillaan olevaa C-vitamiinipommia. Jos terveellisyyskin inhottaa, kokeile seuraavaa reseptiä, jossa kukkakaali ynnätään osaksi mac ’n’ cheese -tuokaa, eli suomalaisittain makaroni-juustopaistosta. 

Varaa puolitoista tuntia aikaa tämän kielen mukanaan vievän uuniruoan valmistamiseen. Reseptistä saat kuutisen annosta.

Resepti

Paistettu kukkakaali

kukkakaali suupalan kokoisiksi osiksi silputtuna 
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
suolaa ja myllystä jauhettua mustapippuria

Makaroni-juustopaistos

3 ruokalusikallista voita
puolikas makea sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuina
kolme ruokalusikallista puolikarkeita vehnäjauhoja
vajaa 6 desilitraa täysmaitoa
450 grammaa makaronia
vajaa 6 desilitraa cheddar-juustoraastetta
¼ teelusikallista muskottipähkinää
suolaa ja myllystä jauhettua mustapippuria

Kuorrute

reilu desilitra karkeita korppujauhoja
reilu puolikas desilitraa raastettua parmesaania
kaksi ruokalusikallista sulatettua voita

Ohje

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Mausta pieneksi pilkottu kukkakaali oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla suuressa kulhossa. Kaada palat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunissa 20–25 minuuttia pehmeäksi ja kullanruskeaksi.

Valmista odotellessasi makaroni-juustopaistos. Sulata voi keskilämmöllä suuressa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota läpikuultavaksi viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja kypsytä minuutti lisää.

Sekoita sekaan vehnäjauhot ja keitä aineksia yhteen 2–3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista ja lisää vähitellen maito. Keitä pienellä lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes kastike on paksua, ja poista kattila liedeltä.

Keitä makaroni runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkausselosteen mukaan ja valuta huolella.

Lämmitä kastike uudelleen keskilämpöisellä liedellä. Hämmennä sekaan cheddar. Kun juusto on sulanut, lisää muskottipähkinä, suola sekä pippuri. Yhdistä sekaan makaroni ja kukkakaali. Sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan.

Sekoita keskenään korppujauhot, parmesaani ja sulatettu voi. Kaada kuorrute uunivuoassa lepäävän makaroni-juustopaistoksen päälle. Laita herkku 190 asteiseen uuniin 25–30 minuutiksi, kunnes juustokastike kuplii ja on paksuuntunut.

Nauti heti!

Lähde: PureWow 

***

Kukkakaali-linssisalaatti 4:28

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.