Monikäyttöinen munakoisotahna grillaukseen

MTV Oy, All rights reserved

Tuli löydettyä niin maukas, monimuotoinen ja helppo kumppani grillauksen kylkeen, että pakko jakaa. Kasvikset ovat grillauksessakin nouseva trendi ja huippukokki Jarkko Myllymäen mainio Kasvikset - lisukkeena pääruokana -kirja on ollut meillä viime aikoina kovassa käytössä. Ei trendin, vaan puhtaasti makujen ja uusien yhdistelmien ja käyttötapojen takia. Munakoiso tarjoaa ylipäätään mehevää menoa grilliateriaan ja tällaisena tahnana se käy lisukkeena, kastikkeena kuin myös leivän päällä. Lämmin makutuulahdus etelästä!

Munakoisotahna

4 annosta

1 munakoiso (n. 400 g)

1 dl oliiviöljyä

1,5 tl suolaa

3 timjaminoksaa

timjami-valkosipuli-sitruunamaustetta tai seesamiöljy-lime-juustokuminamausteella (alla)

Laita uuni tai grilli kuumenemaan 210 asteeseen. Halkaise munakoiso pituussuunnassa. Viillä munakoisopuolikkaiden maltoon ruudukko niin, että kuori jää ehjäksi. Valuta päälle oliiviöljyä ja anna sen imeytyä. Mausta suolalla ja timjaminoksilla. Paistan uunin keskitasolla tai grillissä epäsuorassa lämmössä noin 30 min tai kunnes munakoison liha on hyvin pehmennyt.

Anna munakoisopuolikkaiden jäähtyä hieman, kaavi malto sitten kulhoon ja soseuta se haarukalla. Mausta tahna jommallakummalla seuraavista seoksista.

Timjamia, valkosipulia ja sitruunaa

1/2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna

1 tl hienoksi hienonnettua timjamia

1 valkosipulinkynsi raastettuna

Seesamiöljyä, limettiä ja juustokuminaa

1 tl seesamiöljyä

1 limetin hienoksi raastettu kuori ja mehu

2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

2 rkl silputtua korianteria

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!