Moni suomalainen mokaa tässä – älä paista kalaa pelkässä voissa!

kala,-Hans-Välimäki,-HuSu,-sokeri
Kalan paistaminen on taitolaji. Shutterstock

Voita kannattaa lisätä kalaa paistaessa pannulle vasta aivan loppuvaiheessa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Makuja.fi kysyi huippukokki Henri Alénilta, kuinka kala paistetaan oikeaoppisesti. Selvisi, että moni suomalainen riskeeraa kalan onnistumisen huomaamattaan lisäämällä pannulle voita jo paistamisen alkuvaiheessa.

Älä paista kalaa palaneessa voissa

Jos kalan paistamisessa haluaa onnistua mahdollisimman hyvin, kannattaa paistaminen aloittaa voin sijaan öljystä. 

– Kala laitetaan todella kuumalle pannulle, kuumaan öljyyn nahkapuoli alaspäin, Alén kerto.

Loppuvaiheessa myös voita voi lisätä pannulle makua tuomaan. Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei pannu ole liian kuuma siinä vaiheessa, kun on aika lisätä voi.

– Jos kalaan halutaan lisätä esimerkiksi voita tai muuta öljyä tuomaan makua, se lisätään vasta aivan paistamisen loppuvaiheessa, jolloin pannu ei ole enää niin kuuma. Tällä tavalla kalaan saadaan makua, mutta mikään ei pala, Alén perustelee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja