Moni suomalainen mokaa tässä – älä paista kalaa pelkässä voissa!
Voita kannattaa lisätä kalaa paistaessa pannulle vasta aivan loppuvaiheessa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.
Makuja.fi kysyi huippukokki Henri Alénilta, kuinka kala paistetaan oikeaoppisesti. Selvisi, että moni suomalainen riskeeraa kalan onnistumisen huomaamattaan lisäämällä pannulle voita jo paistamisen alkuvaiheessa.
Älä paista kalaa palaneessa voissa
Jos kalan paistamisessa haluaa onnistua mahdollisimman hyvin, kannattaa paistaminen aloittaa voin sijaan öljystä.
– Kala laitetaan todella kuumalle pannulle, kuumaan öljyyn nahkapuoli alaspäin, Alén kerto.
Loppuvaiheessa myös voita voi lisätä pannulle makua tuomaan. Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei pannu ole liian kuuma siinä vaiheessa, kun on aika lisätä voi.
– Jos kalaan halutaan lisätä esimerkiksi voita tai muuta öljyä tuomaan makua, se lisätään vasta aivan paistamisen loppuvaiheessa, jolloin pannu ei ole enää niin kuuma. Tällä tavalla kalaan saadaan makua, mutta mikään ei pala, Alén perustelee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje