Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Moni suomalainen mokaa tässä – älä paista kalaa pelkässä voissa!

Kalan paistaminen on taitolaji.
Kalan paistaminen on taitolaji.Shutterstock
Julkaistu 18.11.2015 17:32
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Voita kannattaa lisätä kalaa paistaessa pannulle vasta aivan loppuvaiheessa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Makuja.fi kysyi huippukokki Henri Alénilta, kuinka kala paistetaan oikeaoppisesti. Selvisi, että moni suomalainen riskeeraa kalan onnistumisen huomaamattaan lisäämällä pannulle voita jo paistamisen alkuvaiheessa.

Älä paista kalaa palaneessa voissa

Jos kalan paistamisessa haluaa onnistua mahdollisimman hyvin, kannattaa paistaminen aloittaa voin sijaan öljystä. 

– Kala laitetaan todella kuumalle pannulle, kuumaan öljyyn nahkapuoli alaspäin, Alén kerto.

Loppuvaiheessa myös voita voi lisätä pannulle makua tuomaan. Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei pannu ole liian kuuma siinä vaiheessa, kun on aika lisätä voi.

– Jos kalaan halutaan lisätä esimerkiksi voita tai muuta öljyä tuomaan makua, se lisätään vasta aivan paistamisen loppuvaiheessa, jolloin pannu ei ole enää niin kuuma. Tällä tavalla kalaan saadaan makua, mutta mikään ei pala, Alén perustelee.

Lisää aiheesta:

Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavasti
Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapa
Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä
Kuusi tärkeintä sääntöä – näin paistat lohesta joka kerta täydellistä
Poromies muistuttaa lihan erityispiirteestä: Muista tämä, kun valmistat poroa!
HS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!
KalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?