Mökkiruokien ehdoton ykkönen – Henri Alén: ”Helppoa ja aivan hemmetin hyvää!”
Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut huippukokki Henri Alén paljasti helleruokasuosikkinsa sekä joukon eksoottisimpia ruokia, joita hän on maailmalla syönyt.
Hellerajat paikkuvat viikosta toiseen, eikä säähan ole luvassa muutosta. Kun ilma on kuuma, kokki Henri Alén suosittelee nauttimaan kylmää, kevyttä ja raikasta ruokaa, kuten kylmiä vihanneskeittoja ja salaatteja. Vaikka kevyet ruoat ovat kesän ehdoton ykkönen, kyllä se burgerikin joskus maistuu, kokki myöntää.
Mökkiruoasta puhuttaessa Alénilla on ehdoton suosikki.
– Savukala, ehdottomasti. Jos on mahdollisuus kalastaa tai on kalastaja lähellä, kannattaa ostaa 50-60 euron savupönttö, puruja ja opetella savustamaan.
– Helppoa ja aivan hemmetin hyvää, Alén toteaa.
Millä keinoin jokainen kotitalous voisi kokin mukaan vähentää ruokahävikkiä? Entä mitkä ovat eksoottisimmat ruoat, joita Alén on pistänyt suuhunsa. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa