Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mökkiruokien ehdoton ykkönen – Henri Alén: ”Helppoa ja aivan hemmetin hyvää!”

6:30Ruokahävikki ja kiertotalous
Julkaistu 24.07.2018 13:27

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut huippukokki Henri Alén paljasti helleruokasuosikkinsa sekä joukon eksoottisimpia ruokia, joita hän on maailmalla syönyt. 

Hellerajat paikkuvat viikosta toiseen, eikä säähan ole luvassa muutosta. Kun ilma on kuuma, kokki Henri Alén suosittelee nauttimaan kylmää, kevyttä ja raikasta ruokaa, kuten kylmiä vihanneskeittoja ja salaatteja. Vaikka kevyet ruoat ovat kesän ehdoton ykkönen, kyllä se burgerikin joskus maistuu, kokki myöntää.

Mökkiruoasta puhuttaessa Alénilla on ehdoton suosikki.

– Savukala, ehdottomasti. Jos on mahdollisuus kalastaa tai on kalastaja lähellä, kannattaa ostaa 50-60 euron savupönttö, puruja ja opetella savustamaan.

 – Helppoa ja aivan hemmetin hyvää, Alén toteaa. 

Millä keinoin jokainen kotitalous voisi kokin mukaan vähentää ruokahävikkiä? Entä mitkä ovat eksoottisimmat ruoat, joita Alén on pistänyt suuhunsa. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Lisää aiheesta:

Et kai heitä tätä raaka-ainetta roskiin? Kokki Otto Hietamies vinkkaa helpon ja edullisen porkkanalisukkeen Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"Tuottaako karanteenikokkaus harmaita hiuksia? Huippukokki Linnea Vihonen paljastaa nyt yhden arkiresepteistään – herkullinen pasta-annos on myös sopiva kukkarolleHarri Syrjänen paljastaa tämän hetken ehdottoman kausiherkun: "Sopii salaatteihin ja jälkiruokiin"
RuoanlaittoKesäKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista