Miten uunilohesta saa täydellisen mehevää? Noudata simppeliä sääntöä
Uunilohi on yksi suomalaisten suosituimmista arkiruoista, mutta miten siitä saa valmistettua mahdollisimman mehevää ja hyvää? Näin teet täydellistä uunilohta.
Hiljaa hyvä tulee -sääntö pätee myös mehevän uunilohen valmistamiseen. Täydellisen mehevä lohi paistuu uunissa alhaisessa lämpötilassa ja maltilla. Jos paistat lohen liian lämpimässä, tulee kalasta helposti kuivaa,
Täydellinen uunilohi paistuu matalassa lämpötilassa
Perinteinen, suomalaisille tuttu uunilohi kokonaisesta lohifileestä valmistuu noin 180-asteisessa uunissa. Kala on juuri sopiva kypsää usein noin puolen tunnin paistamisen jälkeen – tai silloin kun sen sisälämpötila on 56 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria. Voit jättää lohen tätäkin raaemmaksi, jos pidät punertavasta lohesta.
Jos lohesta haluaa mahdollisimman mehukasta, kannattaa se paistaa vieläkin alhaisemmassa lämpötilassa – ilman suolaa. Kaikkein mehukkain uunilohi kypsyy uunissa 100 asteessa noin tunnin ajan.
Tarkkana lohipalojen kanssa
Jos paistat kokonaisen fileen sijaan lohenpaloja, kannattaa uuni säätää entistä alhaisemmalle lämpötilalle.
Koska palat ovat kokonaista lohifilettä huomattavasti pienempiä, ei niitä kannata kuivumisen välttämiseksi paistaa yli 150 asteessa. Mehukkaan lopputuloksen lohenpaloista saa paistamalla niitä uunin keskitasolla noin 15–20 minuutin ajan juuri 150 asteessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa