Miten sinä hävität kokkailuista jäävän kuuman rasvan? Someniksi keräsi suuryleisön: "Tämä muuttaa elämän"

Superhelppo niksi: Näin taittelet muovipussit kätevästi 0:47 Superhelppo niksi: Näin taittelet muovipussit kätevästi

Netissä kiertää kuuman rasvan hävitysvinkki, joka on otettu innokkaasti vastaan.

Lisää superhelppoja niksejä yllä olevalta videolta! Opettele taittelemaan muovipussit kätevästi

Moni kokkaaja tietää, että ruoanlaitosta yli jääneestä rasvasta on hankalaa hankkiutua eroon: sitä ei missään nimessä saa kaataa viemäriin, mutta mihin kuuma rasva pitäisi laittaa? Suomessa aihe nousee esiin erityisesti jouluisin. Kinkkurasvalle on kehitelty erilaisia kierrätystapoja, ja sen on voinut jopa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen!

"Taittele folioarkki ja asettele se..."

Nyt netissä kiertää vinkki, joka on otettu innokkaasti vastaan. Ainakin kaksi vaateputiikkia on jakanut kikan, jota varten tarvitaan vain foliota, kertoo Metro

– Täytyykö sinun kaataa pois kuumaa rasvaa? Taittele folioarkki ja asettele se altaan viemäriaukon päälle. Kaada kuuma rasva sinne, anna täysin jäähtyä. Nosta se sitten yksinkertaisesti irti ja heitä pois, Beyond the Hem -putiikki kirjoitti ja ihmetteli avoimesti, että oppi niksin vasta aikuisena.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämä muuttaa elämän"

Idea on kiertänyt läpi useiden sivustojen, ja se on monille täysin uusi. Niksi onkin otettu innolla vastaan myös kommentoijien keskuudessa.

– En ole koskaan ajatellut, että sen voisi tehdä näin! Nerokasta, April Renee sanoo Facebookissa.

– Miksen ole koskaan itse keksinyt tätä? Sherri Fluellen sanoo.

– Tämä muuttaa elämän, Kenzie Parr kehuu.

Huolestuttavan monelle tuntui myös olevan aivan uusi asia, ettei rasvaa saakaan kaataa viemäriin.

Rasvan voi myös säästää ja käyttää

Moni intoutui myös jakamaan omia niksejään; osa keskustelijoista huomauttaa, että kenties rasvaa ei kannata kaataa altaassa edes folion päälle, jotta se ei karkaa viemäriin. Kotoa löytyy monia astioita, jotka voivat auttaa rasvan hävityksessä: folion voisi pingottaa esimerkiksi purkin tai syvän lautasen päälle.

– Itse säästän cola-tölkin ja suurennan sen juoma-aukkoa, jotta voin kaataa rasvan sisään. Sitten säilytän sitä pakkasessa ja heitän pois, kun tölkki on täynnä ja jäätynyt kiinteäksi, Meghan 'Anderson' Bulls vinkkaa.

– Itse säästän spagettikastikepurkkeja ja muita tölkkejä tätä varten, J Nicole Wright sanoo.

– Me säästämme tyhjiä kynttiläpurkkeja ja kaadamme rasvaa sinne, kunnes purkki on täynnä, Julie H. Coleman neuvoo

Osa käyttäjistä huomauttaa, että rasvan voi myös säästää ja käyttää kokkaamiseen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.