Mainos

Kinkun paistorasvat voi lahjoittaa Suomessa hyväntekeväisyyteen – älä vaan kaada viemäriin!

Suomalaiset voivat tänä jouluna lahjoittaa kinkunpaistosta syntyvän rasvajätteen Kinkkutemppu-kampanjalle. Keräykseen tuodusta paistinrasvasta valmistetaan kierrätyspolttoainetta ja siitä saadut tuotot lahjoitetaan Hope ry:lle ja IceHeartsille.

Rasvan palautus tulee hoitaa seuraavasti:

1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitopurkki.

2. Kaada rasva varovasti tölkkiin.

3. Sulje tölkki tiiviisti esimerkiksi teipillä.

4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja vie se lähimpään keräyspisteeseen.

Suomessa syödään joka joulu noin seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua. Tempauksella halutaan tuoda kiertotaloutta lähemmäksi ihmisten arkea ja havainnollistaa, kuinka esimerkiksi ruoanlaitosta syntyviä jätteitä voidaan käyttää uudelleen ja valmistaa uusia tuotteita.

Kinkkutempun idea on lähtöisin edunvalvontajärjestö Kemianteollisuudelta ja mukaan on houkuteltu joukko yrityksiä ja järjestöjä. 

– Kinkkutempun idea lähti jo viime vuonna yhteisestä kokouksesta, jonka jälkimainingeissa pohdittiin vaihtoehtoja kiertotalouden käytännön harjoitukseen. Kinkkurasvan hyödyntämisestä innostuttiin ja asia jäi elämään. Tämän vuoden keväästä asia nousi uudelleen pöydälle, ja nyt olemme kaikki innoissamme toteuttamassa yhdessä kansalaisten kiertotaloutta parhaimmillaan, valmiuspäällikkö Petri Ahola-Luttila Kemianteollisuudesta kertoo.

Kinkkutemppukeräys alkaa 15.12. ja jatkuu aina 2.1.2017 asti. Palautuspisteitä on 17 paikkakunnalla yhteensä 42. Lähimmän keräyspisteen löydät kampanjasivulta kinkkutemppu.fi.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja