Mitä kaadat kuppiisi? 5 hyvää syytä juoda teetä

tee
Shutterstock

Jos mietit, kannattaisiko sinun juoda enemmän teetä, nämä seuraavat syyt voivat vakuuttaa.

Teen nauttimisesta voi olla hyötyä niin terveydelle, iholle kuin kehollekin. Kannattaakin juoda rohkeasti erilaisia teelaatuja. Lue!

1. Nopeampi aineenvaihdunta

Teepensaasta saatu oikea tee, kuten valkoinen, vihreä ja musta tee, sisältää niin kofeiinia kuin EGCG-yhdistettäkin, jotka yhdessä nostavat lepoaineenvaihduntaa tarkoittaen sitä, että aineenvaihdunta vilkastuu ja levossakin kuluu enemmän kaloreita.

2. Parempi ruoansulatus

Kaikki teet, mutta erityisesti pu'erh-tee, voivat parantaa ruoansulatuksen toimintaa hajottamalla rasvaa, normalisoimalla suoliston liikkeitä ja vähentämällä turvotusta.

3. Nuorekkaampi, kirkkaampi ja terveempi iho

Tee sisältää katekiineja ja polyfenoleja, jotka auttavat säilyttämään ihon elastisuuden ja pitämään ihon kosteana, jotta se säilyttää nuorekkaan ulkonäkönsä. Myös teen antioksidantit edesauttavat nuorekkaampaa ihoa. Tutkimukset osoittavat myös, että teen aktiivisilla yhdisteillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Ne voivat estää huokosia tukkeutumasta bakteereilla ja muuttumasta akneksi. 

4. Parempi verensokerin säätely

Koska tee auttaa madaltamaan stressihormoni kortisolia, se myös parantaa verensokerin säätelyä. Nämä kaksi asiaa ovat avainasemassa ikääntymisen merkkien hidastamisessa. Tämä tarkoittaa vähemmän ryppyjä ja vatsarasvaa.

5. Painonhallinta

Teen aineenvaihdunnallisten hyötyjen lisäksi moni on huomannut teenjuonnin auttavan ruokahalun taltuttamisessa ja napostelun vähentämisessä. Näin myös painonhallinta on helpompaa. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat