Mitä ihmettä? Tee kannattaakin lämmittää mikrossa

tee
Teen valmistus lähentelee monissa kulttuureissa taidetta. Shutterstock

Todellisille teen ystäville kuuman juoman mikrottaminen saattaa kuulostaa suoranaiselta häväistykseltä, mutta tutkijoiden mukaan menetelmä vaikuttaa positiivisesti sekä teen makuun että terveysominaisuuksiin.

Mikroaaltouunissa tapahtuvaan ruoanlaittoon ei liity yleensä erityisen gastronomisia mielikuvia. Mikäli australialaistutkijoita on uskominen, nyt on kuitenkin aika muuttaa vanhoja käsityksiä.

Newcastlen yliopiston tutkijat esittävät, että mikron avulla valmistettu tee maistuu paremmalta ja on jopa terveellisempää kuin perinteisellä menetelmällä kiehautettu ja uutettu juoma.

– Teen mikrottaminen on tehokasta, sillä se irrottaa lehdistä enemmän bioaktiivisia yhdisteitä, tutkija Quan Vuong kertoo ABC Newsille.

Ensin kuppiin kaadetaan kuumaa vettä ja teepussi upotetaan mukaan. Sitten kuppi laitetaan pusseineen mikroon, lämmitetään puolella teholla 30 sekunnin ajan ja annetaan levätä hetken.

Jotkut ovat uskaltautuneet kokeilemaan uutta tekniikkaa, mutta konservatiivisimmat teen litkijät ovat kuitenkin hermostuneet tutkimustuloksista ja pitävät menetelmää pöyristyttävänä. Aiheesta on väännetty kättä näyttävästi esimerkiksi Twitterissä.

***

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.