Mitä ihmettä? Niksinikkari tyrmää yleisen tavan syödä hampurilaisia – näin se kuuluisi oikeasti tehdä

hampurilainen pikaruoka
Seuraavan kerran hampurilaisia syödessäsi kokeile kääntää ruokasi ylösalaisin. Shutterstock

Jos hampurilaisen syöminen saa sinut poimimaan kastiketta ja tomaatteja paitasi rinnuksilta, tämä vinkki tulee sinulle enemmän kuin tarpeeseen.

Jos olet aina ihmetellyt, miksi hampurilaisen syöminen on niin sotkuista puuhaa, sille on olemassa täydellinen selitys – olet syönyt burgerisi tähän asti väärin!

Kastikkeet eivät enää lennä syliisi

Elämää helpottavista niksivideoistaan tunnetun Grant Thompson mukaan käytännöllisin tapa nauttia hampurilaisia on kääntää ne ylösalaisin. Thompsonin mukaan tämä johtuu siitä, että hampurilaissämpylän yläpuoli on leveämpi, paksumpi ja tukevampi kuin alaosa.

Videolla kerrotaan, miksi hampurilaiset kootaan ravintolassa käsin. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

0:54

Hampurilaisen kääntäminen ylösalaisin on niksi, joka toimii erityisen hyvin silloin, jos sämpylän väliin on lisätty reippaasti kastikkeita. Hampurilaissämpylään imeytyvät kastikkeet saavat sämpylän helposti hajoamaan, jolloin lopputuloksena voi olla melko sotkuinen ruokailuhetki.

Kun käännät sämpylän ylösalaisin, kastikkeet alkavat imeytyä paksun sämpylän keskelle sen sijaan, että se alkaisi hajottaa ohuen pohjan reunoja. Hampurilaisesi pysyy siis todennäköisemmin kasassa.

Kääntämisellä positiivinen vaikutus myös makuun

Sen lisäksi, että syöminen helpottuu, erään Reddit-käyttäjän mukaan hampurilaisen kääntäminen parantaa myös makuelämystä. Kun ylösalaisin käännettyä burgeria haukkaa, täytteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

– Kieli pääsee kosketuksiin täytteiden kanssa juuri ennen pihviä, mikä on ideaalitilanne, käyttäjä kertoo.

Lähde: TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja