Mitä ihmettä? Niksinikkari tyrmää yleisen tavan syödä hampurilaisia – näin se kuuluisi oikeasti tehdä
Jos hampurilaisen syöminen saa sinut poimimaan kastiketta ja tomaatteja paitasi rinnuksilta, tämä vinkki tulee sinulle enemmän kuin tarpeeseen.
Jos olet aina ihmetellyt, miksi hampurilaisen syöminen on niin sotkuista puuhaa, sille on olemassa täydellinen selitys – olet syönyt burgerisi tähän asti väärin!
Kastikkeet eivät enää lennä syliisi
Elämää helpottavista niksivideoistaan tunnetun Grant Thompson mukaan käytännöllisin tapa nauttia hampurilaisia on kääntää ne ylösalaisin. Thompsonin mukaan tämä johtuu siitä, että hampurilaissämpylän yläpuoli on leveämpi, paksumpi ja tukevampi kuin alaosa.
Videolla kerrotaan, miksi hampurilaiset kootaan ravintolassa käsin. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.
Hampurilaisen kääntäminen ylösalaisin on niksi, joka toimii erityisen hyvin silloin, jos sämpylän väliin on lisätty reippaasti kastikkeita. Hampurilaissämpylään imeytyvät kastikkeet saavat sämpylän helposti hajoamaan, jolloin lopputuloksena voi olla melko sotkuinen ruokailuhetki.
Kun käännät sämpylän ylösalaisin, kastikkeet alkavat imeytyä paksun sämpylän keskelle sen sijaan, että se alkaisi hajottaa ohuen pohjan reunoja. Hampurilaisesi pysyy siis todennäköisemmin kasassa.
Kääntämisellä positiivinen vaikutus myös makuun
Sen lisäksi, että syöminen helpottuu, erään Reddit-käyttäjän mukaan hampurilaisen kääntäminen parantaa myös makuelämystä. Kun ylösalaisin käännettyä burgeria haukkaa, täytteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa.
– Kieli pääsee kosketuksiin täytteiden kanssa juuri ennen pihviä, mikä on ideaalitilanne, käyttäjä kertoo.
Lähde: TheSun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan