Ruotsalaisasiantuntijalta tärkeä muistutus hampurilaissämpylöistä

Burgeri hampurilainen
Sämpylää ei kannata laittaa sellaisenaan burgeriin. Shutterstock

Ruotsalainen burgeriasiantuntija paljastaa omat vinkkinsä täydellisiin hampurilaisiin.

Tunnetun ruotsalaisen Burgerdudes-hampurilaisyhteisön Marcus Sjöström jakaa uutissivusto Expressenille parhaat burgerivinkkinsä. 

Jos haluaa saada aikaiseksi erityisen hyviä hampurilaisia, kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin yksityiskohtiin burgereita rakentaessa. Sjöströmin mukaan burgerin väliin ei kannata lapata ihan kaikkea, mitä jääkaapista löytyy, vaan miettiä makupareja hieman tarkemmin. 

Hampurilaispihvin kanssa moni sortuu Sjöströmin kanssa yleiseen virheeseen.

– Tavallisin ongelma pihvin kanssa on, että sitä paistetaan liian pitkään ja maustetaan liian varovasti. Kuiva ja mauton burgeri ei tee ketään onnelliseksi. 

Marcus Sjöström pyörittää Ruotsissa Burgerdudes-yhteisöä. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Muista tämä, kun käytät valmiita hampurilaissämpylöitä

Myös väärin "valmistettu" hampurilaissämpylä voi pilata hyvän burgerin – tai oikeastaan pikemminkin se, ettei sämpylää valmista millään tavalla. 

– Yleinen ongelma sämpylän kanssa on, että otat sen paketista pois hyvissä ajoin ennen kuin aloitat muut valmistelut, ja että et paista tai paahda sitä ennen hampurilaisen rakentamista. Tuloksena on kuiva leipä, joka hajoaa syödessään

Sjöströmin mukaan sämpylä kannattaa ottaa pussistaan vasta juuri ennen sen käyttöä ja mielellään paistaa sisäpuolelta pienessä rasvassa kuumalla pannulla. Myös paahtaminen on hyvä vaihtoehto. 

Lämmin sämpylä on huomattavasti maukkaampi ja tekee leivästä kuohkeampaa. Hampurilainen pysyy myös paremmin kasassa.

– Voisi verrata siihen, että söisit vastaleivottua leipää tai sitten päivän vanhaa.  

Katso myös: Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen

Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen 9:44
MTV vieraili kesäkuussa Burger Lovers Festival -tapahtumassa ja selvitti burgeritrendit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.