Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaisasiantuntijalta tärkeä muistutus hampurilaissämpylöistä

Sämpylää ei kannata laittaa sellaisenaan burgeriin.
Sämpylää ei kannata laittaa sellaisenaan burgeriin.Shutterstock
Julkaistu 28.06.2024 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruotsalainen burgeriasiantuntija paljastaa omat vinkkinsä täydellisiin hampurilaisiin.

Tunnetun ruotsalaisen Burgerdudes-hampurilaisyhteisön Marcus Sjöström jakaa uutissivusto Expressenille parhaat burgerivinkkinsä. 

Jos haluaa saada aikaiseksi erityisen hyviä hampurilaisia, kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin yksityiskohtiin burgereita rakentaessa. Sjöströmin mukaan burgerin väliin ei kannata lapata ihan kaikkea, mitä jääkaapista löytyy, vaan miettiä makupareja hieman tarkemmin. 

Hampurilaispihvin kanssa moni sortuu Sjöströmin kanssa yleiseen virheeseen.

– Tavallisin ongelma pihvin kanssa on, että sitä paistetaan liian pitkään ja maustetaan liian varovasti. Kuiva ja mauton burgeri ei tee ketään onnelliseksi. 

Marcus Sjöström pyörittää Ruotsissa Burgerdudes-yhteisöä. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

Lue myös: Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"

Muista tämä, kun käytät valmiita hampurilaissämpylöitä

Myös väärin "valmistettu" hampurilaissämpylä voi pilata hyvän burgerin – tai oikeastaan pikemminkin se, ettei sämpylää valmista millään tavalla. 

– Yleinen ongelma sämpylän kanssa on, että otat sen paketista pois hyvissä ajoin ennen kuin aloitat muut valmistelut, ja että et paista tai paahda sitä ennen hampurilaisen rakentamista. Tuloksena on kuiva leipä, joka hajoaa syödessään

Sjöströmin mukaan sämpylä kannattaa ottaa pussistaan vasta juuri ennen sen käyttöä ja mielellään paistaa sisäpuolelta pienessä rasvassa kuumalla pannulla. Myös paahtaminen on hyvä vaihtoehto. 

Lämmin sämpylä on huomattavasti maukkaampi ja tekee leivästä kuohkeampaa. Hampurilainen pysyy myös paremmin kasassa.

– Voisi verrata siihen, että söisit vastaleivottua leipää tai sitten päivän vanhaa.  

Lue myös: Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"

Katso myös: Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen

9:44Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainenMTV vieraili kesäkuussa Burger Lovers Festival -tapahtumassa ja selvitti burgeritrendit.

Lisää aiheesta:

Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"Täydellisen jauhelihapihvin salainen raaka-aine löytyy jo keittiöstäsi – ruokatoimittaja ylistää parhaaksi burgeriksiAkseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Mitä ihmettä? Niksinikkari tyrmää yleisen tavan syödä hampurilaisia – näin se kuuluisi oikeasti tehdäGordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolle
HampurilainenRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään