Mitä ihmettä? Hittivideo tyrmää yleisen tavan syödä mangoa – näin se kuuluisi oikeasti tehdä

mango hedelmä
Shutterstock

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat hämmentyneet niksistä, jolla mangon syömisen luvataan helpottuvan huomattavasti. 

Muistatko vielä muutaman viikon takaisen hittivideon ananaksen syömisestä? Nyt toinen trooppinen hedelmä, mango, näyttää olevan seuraavana vuorossa. Tällä viikolla Twitterissä kohua aiheuttaneella videolla näytetään, kuinka mango kuuluisi oikeasti nauttia.

– Kyllä, me olemme aina syöneet mangoa väärin, Twitter-käyttäjä @nefertittie_ kommentoi jakamansa videon yhteydessä.

Video on kerännyt muutamassa päivässä miljoonia silmäpareja ja kymmeniä tuhansia kommentteja.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Videolla veitsi pyöräytetään kypsän mangon ympäri, jonka jälkeen kevyt pyöräytys riittää irrottamaan hedelmälihan mangon sisältä löytyvästä kivestä. Helppoa ja nopeaa, eikö totta?  

Ruokakaupan hedelmät kovia kuin kivet

Vaikka videolla homma näyttää sujuvan helposti, todellisuus voi olla aivan toinen. Lukuisten somekäyttäjien lisäksi myös muun muassa The Kitchn -sivustolla kritisoidaan niksin toimivuutta. Kauppojen liian raa’at mangot ovat yksi syy siihen, miksi videon vinkki ei toimi kotikeittiössä.

KOKEILE HERKULLISTA MANGORESEPTIÄ: Mango-charlotte

– Jos ollaan rehellisiä, tämä mango näyttää siltä, kuin se olisi poimittu suoraan Eedenin puutarhasta, kun taas supermarketista ostetut näyttävät ennemminkin isoilta limeiltä ja ovat kovia kuin kivi, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi videon vinkin toimivuutta.

Toinen syy tähän saattaa löytyä mangolajikkeesta. Monet meillä myytävät mangot ovat Kent-lajiketta, joiden sisältä löytyvä kivi on muodoltaan litteä. Kyseiset mangot eivät näin ollen ole parhaita kyseisen niksin toteuttamiseen.

Lähteet: The Kitchn, Twitter

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja