Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä hampurilaisen ulkonäkö kertoo sen mausta? Vastaus saattaa yllättää

Julkaistu 01.03.2015 22:03
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Hampurilaisia on tarjolla nykyään lukuisissa paikoissa gourmet-ravintoloista pikaruokapaikkoihin. Kertooko hampurilaisen ulkonäkö jotain sen mausta?

Makuja.fi haastatteli Fastfood&Cafe-messuilla Messukeskuksessa suositun hampurilaisblogin, Burger Me!:n kirjoittajaa, bloggari Nick Andrewsia. Selvisi, että hampurilaisen ulkonäkö saattaa usein hämätä herkuttelijaa.

Ei liene yllätys, että hampurilaiset ovat Andrewsin lempiruokaa. Hoikka mies kertoo syövänsä vuosittain satoja burgereita.

– Syön noin 200–250 hampurilaista vuodessa. Viimeisenä neljän vuoden aikana olen syönyt noin 1000 burgeria. Ennen tätä söin aina ravintolassa hampurilaisen, jos sellainen oli tarjolla. Sanoisin, että olen syönyt noin 2000–3000 hampurilaista tähän asti, Andrews laskeskelee.

Ulkonäkö voi pettää

Andrews uskoo, että hampurilaisen ulkonäöllä on tärkeä merkitys ensivaikutelman luomisessa asiakkaalle. Hampurilaisasiantuntijan suosikeiksi nousseista hampurilaisista useampi on kuitenkin hieman yllättäen ollut kaukana esteettisimmistä hampurilaisversioista.

– Jotkut karmeimman näköisistä hampurilaisista ovat olleet mielestäni niitä kaikkein maukkaimpia. Ulkonäön perusteella on siis todella vaikeaa tehdä arviota, Andrews kertoo.

– Ravintolalle hampurilaisen ulkonäkö on kuitenkin puolet voitosta. Kun hampurilainen näyttää hyvältä, se maku ei ole enää niin tärkeää, sillä siitä on jo saatu hyvä ensivaikutelma, hän jatkaa.

Bloggari muistuttaa, että kaikkein tärkeintä hampurilaisessa on kuitenkin sen maku.

– Kirjaa ei saisi arvostella sen kansien perusteella. Sitä täytyy maistaa, jotta tietää, onko se hampurilainen hyvä. Mitä sotkuisempi, sitä parempi – niin kauan kuin hampurilainen on maukas, Andrews nauraa.

Lisää aiheesta:

Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"Ruotsalaisasiantuntijalta tärkeä muistutus hampurilaissämpylöistäBurgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Akseli Herlevi kehitteli kannanottona rasvaisen mättöburgerin: "Maku ja herkullisuus ovat tärkeimpiä asioita ruoassa" Suomalaisilla ykkössuosikki Hesburgerin hampurilaisten joukossa: "Suosion salaisuus on yksinkertaisesti maku"
HampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään