Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla?
Parsakauden käynnistyttyä parsaniput ilmestyvät ruokakauppoihin ja toreille, mutta kumpaa kannattaa ostaa, vihreää vai valkoista parsaa?
TIESITKÖ? Sen lisäksi, että parsa on arvostettu herkku, on se myös hurjan terveellistä syötävää. Parsa on kasvikunnan paras foolihapon lähde ja se lukeutuu kaikkein ravintorikkaimpien kasvisten joukkoon. Sadassa grammassa parsaa on vain 26 kilokaloria.
Parsaa on huippukautena tarjolla usein sekä valkoisena, vihreänä että violetin sävyisenä. Ota selvää, mitä eroa erivärisillä parsoilla on!
Valkoinen, vihreä ja violetti – kaikki samaa kasvia
Värieron lisäksi myös eriväristen parsojen maussa on hienoisia eroja. Valkoisen parsan makua kutsutaan erityisen hienostuneeksi, mutta siinä on tietynlaista karvautta. Tätä karvasta makua voidaan yrittää taittaa lisäämällä keitinveteen sokeria. Vihreän parsan maku muistutta valkoista enemmän tuoreen herneenpalon aromia.
– Mielestäni se on paremman makuinen. Kyllä valkoinen on myös arvostetumpi, koska se on hienostuneemman makuinen, Välimäki toteaa.
Lähteet: fineli.fi, kasvikset.fi, satokausikalenteri.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan