Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla?

Shutterstock
Julkaistu 16.04.2015 17:33
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Parsakauden käynnistyttyä parsaniput ilmestyvät ruokakauppoihin ja toreille, mutta kumpaa kannattaa ostaa, vihreää vai valkoista parsaa?

TIESITKÖ? Sen lisäksi, että parsa on arvostettu herkku, on se myös hurjan terveellistä syötävää. Parsa on kasvikunnan paras foolihapon lähde ja se lukeutuu kaikkein ravintorikkaimpien kasvisten joukkoon. Sadassa grammassa parsaa on vain 26 kilokaloria.

Parsaa on huippukautena tarjolla usein sekä valkoisena, vihreänä että violetin sävyisenä. Ota selvää, mitä eroa erivärisillä parsoilla on!

Valkoinen, vihreä ja violetti – kaikki samaa kasvia

shutterstock_266375765
Vihreä parsa nousee maasta noin 15 senttimetrin korkeuteen ennen sadon keräämistä.Shutterstock

Värieron lisäksi myös eriväristen parsojen maussa on hienoisia eroja. Valkoisen parsan makua kutsutaan erityisen hienostuneeksi, mutta siinä on tietynlaista karvautta. Tätä karvasta makua voidaan yrittää taittaa lisäämällä keitinveteen sokeria. Vihreän parsan maku muistutta valkoista enemmän tuoreen herneenpalon aromia.

Huippukokki suosii valkoista parsaashutterstock_267163004Ruokakaupoissa on parsakauden aikana usein tarjolla sekä vihreää että valkoista parsaa.Shutterstock

– Mielestäni se on paremman makuinen. Kyllä valkoinen on myös arvostetumpi, koska se on hienostuneemman makuinen, Välimäki toteaa.

Lähteet: fineli.fi, kasvikset.fi, satokausikalenteri.fi

Lisää aiheesta:

"Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenPitääkö parsa kuoria? Ruotsalaiskokilta tärkeä muistutusVihreän ja valkoisen parsan ero yllättää – paras tapa kevätherkun kypsentämiseen ja muut parsafaktatVirpin ylivoimainen tapa parsan kypsentämiseen: Kaksi "salaista ainesosaa" parantaa makua huomattavasti!Täydelliset valmistustavat parsalle – ei kannatakaan keittää!
ParsaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 1.5.08:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi parsa saa pissan haisemaan pahalta?

  • 24.4.07:43
    Ruoka

    "Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?

  • 22.4.17:08
    Ruoka

    Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseen

  • 22.4.12:02
    Ruoka

    Ei liemikuutiota parsarisottoon! Nappaa kokkien risottovinkit ja parhaat parsaohjeet

  • 07.05.202417:03
    Ruoka

    Paras tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makua