Mistä tunnistaa hyvän viskin? Asiantuntija vastaa

Shutterstock

Viskilaatuja on tarjolla valtavasti, mutta mitkä ominaisuudet viskissä kertovat siitä, että kyse on laadukkaasta juomasta? Millaisiin asioihin viskin maistamisessa tulisi kiinnittää huomiota? Makuja.fi otti selvää.

Tanskalainen viskiasiantuntija Martin Markvardsen kertoo Makuja.fi-sivustolle, että kiireessä on turha yrittää tunnistaa hyviä viskejä. Mielentilan on oltava oikea, jotta viskistä onnistuu erottamaan eri makuja.

– Hetken täytyy olla oikea viskin maisteluun. Täytyy olla valmiina viskille, Markvardsen kuvaa tilanteita, joissa hän on maistellut parhaita viskejä.

– Täytyy aina muistaa myös se, että viski, joka  on mielenkiintoinen ja fantastinen kesällä, ei välttämättä ole sitä talvella. Oikea hetki ja mielentila vaikuttavat paljon siihen, mitkä maut tuntuvat mieluisilta.

Hyvä viski on tasapainoinen

Kun tarkoitus on tunnistaa laadukas viski, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, nouseeko juomasta erityisesti jokin maku. On tärkeää maistella sitä, maistuuko viski liian makealta, liian savuiselta, liian happamalta tai liian kitkerältä. Laadukkaasta viskistä erottuu harvoin yhtä makua yli muiden.

– Hyvässä viskissä eri maut maistuvat tasaisesti suussa, Markvardsen toteaa.

Aina kaikkein parhaimmat viskit eivät suinkaan ole niitä kalleimpia. Asiantuntija toivoo myös, että siitä harhaluulosta päästäisiin eroon, että vanhimmat viskit ovat aina niitä parhaita.

– Viskin ei tarvitse ola vanhaa! On olemassa paljon nuoria viskejä, jotka ovat aivan fantastisia, Markvardsen toteaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja