Missä he ovat nyt: Televisiokasvo Kati Nappa nauttii yhä huomiosta: "Esitän hyvin herkästi mielipiteeni"

Kati Nappa (2)
Matti Rajala

Televisiokasvo Kati Nappa kertoi haastattelussa, millaiseksi arki on muotoutunut sen jälkeen, kun lukuisat ruokaohjelmat ja muut työprojektit vaihtuivat viitisen vuotta sitten eläkepäiviksi.

Television ruokaohjelmissa tiuhaan esiintynyt, rakastettu kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Nappa, 68, tuli monelle tutuksi viimeistään Huomenta Suomi -ohjelmasta, jossa hän oli mukana vuosia. Viitisen vuotta sitten eläkkeelle jäänyt televisiokasvo viettää nykyään kiireisiä eläkepäiviä.

– Arki on aika kiireistä! Minulla on seitsemän lastenlasta, jotka kaikki asuvat tässä lähellä, Nappa kertoo pirteänä.

Tutulla televisiokasvolla on myös useampi harrastus, joiden avulla mieli ja keho pysyvät virkeinä. Senioritoiminta on yksi näistä harrastuksista.

– Osallistun viikoittain senioriyhdistykseen ja se on hyvin antoisaa. Nimenomaan se, että siellä on samanikäisiä ihmisiä, jotka ajattelevat suurin piirtein samalla tapaa. Meillä on hauskaa yhdessä, Nappa kertoo.

Esiintyminen yhä henkireikä

Nappa aloitti työt MTV3:lla vuonna 1976 Tänään kotona -ohjelman merkeissä. Sittemmin häntä seurattiin kotikatsomoissa Katin kanssa keittiössä -ohjelman parissa. Parhaat työvuotensa Nappa vietti omien sanojensa mukaan kuitenkin Huomenta Suomi -ohjelmassa, jossa hän työskenteli vuodesta 1989 saakka.

– Tykkäsin hirveästi tehdä suoria lähetyksiä, Nappa kertoo.

Eläkepäiviään viettävä televisiokasvo ei ole luopunut esiintymisestä, vaikka työt televisiossa jäivätkin vuosia sitten taakse. Tätä nykyä hän käy aina välillä pitämässä luentoja senioreille hyvästä ravitsemuksesta.

– Aika paljon niitä on tullut pidettyä, kun sana on kiirinyt, Nappa nauraa.

– Olen sanonut, että tietoa ei tarvitsisi niin hirveästi levittää, koska sitten matkat alkavat pidentyä, ja se ei ole enää niin kauhean kiva lähteä tosi pitkälle pitämään esitelmiä, hän jatkaa.

Nappa myöntää, että esiintymistä ei ole koskaan tarvinnut jännittää – oli sitten kysymys television suorasta lähetyksestä tai senioreille pidetystä puheesta. Rooli yleisön edessä on vielä tänäkin päivänä hänelle hyvin luonteva.

– Olin sitten missä tahansa, ja kaikki ovat hiljaa, niin minä aina avaan suuni. Oli tilaisuus sitten mikä tahansa. Minulla on vähän sellainen tyyli, että esitän hyvin herkästi mielipiteeni, Nappa kertoo.

Kun ikävuosia on kertynyt lisää, on Nappa oppinut pitämään kokonaisvaltaista hyvinvointia yhä enemmän arvossa. Yksi tapa ylläpitää omaa hyvää oloa on matkustaminen.

– Me matkustelemme avomieheni kanssa. Tykkäämme molemmat reissaamisesta, ja nytkin meillä on varattuna monta matkaa, Nappa hymyilee.

Matkoilla myös ruoka on luonnollisesti tärkeässä roolissa ruokaohjelmista tutulle televisiokasvolle. Matkoilla on lupa myös herkutella – vaikkapa seisovassa pöydässä.

– Olen aina sanonut, että tärkeintä ei ole se, mitä syödään sunnuntaina, vaan tärkeintä on se, mitä syödään kuusi kertaa viikossa. Arkinen ruoka on se kaikkien tärkein, Nappa summaa.

Hyvän ruoan vastapainona on tärkeää myös liikkua, jotta keho pysyy kunnossa. Napalle rakas harrastus on käveleminen, jonka hän on yhdistänyt omaan pieneen projektiinsa.

– Liikkuminen on hirveän tärkeää, ja minä kävelen paljon. Minulla on myös tällainen Pidä Matinkylä siistinä -projekti – eli poimin roskia. Se on myös hyvää reisiliikuntaa, Nappa nauraa.

MTV.fin Missä he ovat nyt? -juttusarjassa julkaistaan viikoittain kiinnostavien urheilun, uutisten, viihteen ja lifestylen alalta tunnettujen ihmisten henkilöhaastatteluja.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja