Milloin söit viimeksi? Pikkuleipien kiistaton ykkönen kevään juhlapöydässä: "Voit valmistaa jo ennakkoon valmiiksi"
Lusikkaleivät kuuluvat monen suomalaisen kevään juhlapöytään. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen kirpsakoita, sitruunaisia lusikkaleipiä.
Klassiset lusikkaleivät ovat vuosikymmenten ajan kuuluneet suomalaiseen juhlapöytään.
Lusikkaleivät ovat pieniä herkkupaloja, joiden resepti on mitä parhain palauttaa mieleen kevään valmistujaisjuhlien kynnyksellä. Milloin itse olet viimeksi leiponut näitä klassikkopikkuleipiä?
Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaiturin Kati Jaakosen lusikkaleipien sisällä piilee kirpsakka yllätys. Katin lusikkaleivät täytetään nimittäin lemon curd -sitruunatahnalla.
– Lusikkaleivät ovat kuuluneet vuosikymmeniä erilaisten juhlien kestosuosikkeihin. Voit valmistaa lusikkaleipiä jo ennakkoon valmiiksi ja täyttää tarpeen mukaan mieleisillä täytteillä, Kati neuvoo.
Katso videolta miten lusikkaleivät valmistuvat ja nappaa resepti: Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka