Millaisesta taikinasta leivot joulutortut? Valinnalla suuri merkitys
Asiantuntija vinkkaa, millaisesta taikinasta klassiset joulutortut kannattaa valmistaa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.
Tähtitortut ovat suomalaisille tuttuja joululeivonnaisia ja moni valmistaakin niitä itse. Café Ekbergin konditoriapäällikkö Mika Parviainen kertoi vinkkinsä siihen, millaisesta taikinasta tähtitortut kannattaa valmistaa.
Valmistaikinalle ei tarvitse sanoa ei
Konditoriapäällikkönä legendaarisessa kahvilassa toimiva Parviainen kannustaa leipomaan tähtitortut itse. Tietyissä tapauksissa kaupasta valmiina ostettava taikinakin on kuitenkin järkevä valinta myös ammattilaisen mielestä.
– Jos tekee vain muutaman kappaleen kotona, niin silloin se valmistaikina on ihan kelpo valinta, Parviainen toteaa.
Voitaikina vs. torttutaikina
Kaikkein tärkeimpänä vinkkinä joulutorttuja valmistaikinasta leipovalle Parviainen pitää sitä, että paketin sisältö luetaan tarkkaan. Moni ei tule ajatelleeksi sitä, millaisia eroja torttu- ja voitaikinoiden välillä on.
– Nimitys "torttutaikina" kertoo siitä, että taikinassa ei ole voita eli se on margariinista leivottu. Voitaikina on sitä vastoin leivottu voihin, Parviainen kertoo.
Merkittävin ero torttu- ja voitaikinoiden välillä on maku.
– Voitaikinasta tulee varmasti ehdottomasti parhaimmat joulutähdet! Parviainen vinkkaa.
LUE MYÖS:
KUVAT: Sosiaalisesta mediasta inspiraatiota piparkakkujen koristeluun!
Joulun herkut valmistuvat helposti hauskojen vinkkivideoiden avulla – kokeile!
KUVAT: Joulun piparkakkutalot hurmaavat
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti