Millaisesta taikinasta leivot joulutortut? Valinnalla suuri merkitys

shutterstock_40701661
Shutterstock

Asiantuntija vinkkaa, millaisesta taikinasta klassiset joulutortut kannattaa valmistaa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Tähtitortut ovat suomalaisille tuttuja joululeivonnaisia ja moni valmistaakin niitä itse. Café Ekbergin konditoriapäällikkö Mika Parviainen kertoi vinkkinsä siihen, millaisesta taikinasta tähtitortut kannattaa valmistaa.

Valmistaikinalle ei tarvitse sanoa ei

Konditoriapäällikkönä legendaarisessa kahvilassa toimiva Parviainen kannustaa leipomaan tähtitortut itse. Tietyissä tapauksissa kaupasta valmiina ostettava taikinakin on kuitenkin järkevä valinta myös ammattilaisen mielestä.

– Jos tekee vain muutaman kappaleen kotona, niin silloin se valmistaikina on ihan kelpo valinta, Parviainen toteaa.

Voitaikina vs. torttutaikina

Kaikkein tärkeimpänä vinkkinä joulutorttuja valmistaikinasta leipovalle Parviainen pitää sitä, että paketin sisältö luetaan tarkkaan. Moni ei tule ajatelleeksi sitä, millaisia eroja torttu- ja voitaikinoiden välillä on.

– Nimitys "torttutaikina" kertoo siitä, että taikinassa ei ole voita eli se on margariinista leivottu. Voitaikina on sitä vastoin leivottu voihin, Parviainen kertoo.

Merkittävin ero torttu- ja voitaikinoiden välillä on maku.

– Voitaikinasta tulee varmasti ehdottomasti parhaimmat joulutähdet! Parviainen vinkkaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!