Miljoonien kilojen jättimenekki vuosittain: Tämä on Suomen suosituin joulukinkku

Joulukinkku 4
Tiesitkö, millaisia kinkkuja suomalaiset ostavat jouluna kaikkein eniten? Lehtikuva

Suomessa myydään vuosittain miljoonia kiloja kinkkua, mutta mikä on joulukinkkuvaihtoehtojen joukosta se kaikkein suosituin?

Nykyään kinkkuja on tarjolla ruokakaupoissa kattava valikoima, jonka joukosta suomalaiset valikoivat suosikkejaan jouluksi. Kaikkein suosituin joulukinkku on potkallinen kinkku.

TIESITKÖ? Kalkkunan rooli on suomalaisessa joulupöydässä aika pieni, ja sitä myydään noin 200 000 kiloa vuosittain. Suurin osa tästä luvusta on fileitä ja rullia.

– Raakojen kinkkujen puolella suosituin on juhlakinkku potkalla, mutta sen ohi ovat ajamassa erilaiset luuttomat kinkut, HK:n markkinointipäällikkö Mikko Järvinen kertoo.

Kaiken kaikkiaan lihateollisuus varautuu siihen, että kinkkuja käy kaupaksi noin seitsemän miljoonaa kiloa vuosittain.

– Kinkkuja myydään se 6-7 miljoona kiloa vuodessa. Tässä luvussa ovat pakasteet ja tuoresuolatut yhdessä, Järvinen selventää.

– Kypsiä kinkkuja myydään paloina ja viipaleina noin puoli miljoonaa kiloa, Järvinen jatkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja