Miljonääri-Jesse, 51, paljastaa menestyksensä salaisuuden: Teki yhden oleellisen muutoksen ruokavaliossaan parikymppisenä

Jesse Itzler
Jesse Itzler uskoo menestyksensä johtuvan hedelmäpitoisesta päivän aloituksesta. Shutterstock /All Over Press

Multimiljonääri Jesse Itzler, 51, on vakuuttunut, ettei olisi menestynyt ilman ruokavaliomuutostaan 30 vuotta sitten. Itzler paljastaa CNBC:n haastattelussa, miten hän muutti elämänsä suunnan ja menestyi ollessaan vasta parikymppinen.

Jesse Itzlerin menestystarina alkoi 1990-luvulla, miehen ollessa vasta parikymppinen. Jesse oli tuolloin raivannut tiensä menestyneeksi rap-artistiksi ja hänen musiikkivideoitaan saattoi nähdä musiikkikanava MTV:llä.

Kolmekymppisenä Jessestä tuli yrittäjä ja hän oli mukana rakentamassa Marquis Jets -yhtiötä, yhtä suurimmista yksityisistä lentokoneiden leasing-yhtiöistä maailmassa. Myöhemmin hän myi osuutensa julkistamattomalla summalla. Itzler oli myös yhtiökumppani kookosvesiyrityksessä, jonka Coca-Cola osti kovalla rahalla vuonna 2013. Jesse avioitui miljardööri Sara Blakelyn kanssa vuona 2008 ja pariskunta omistaa yhdessä muun muassa NBA:n Atlanta Hawks -joukkueen. 

Ennen puolta päivää vain yksi sallittu raaka-aine

Jesse Itzler itse sano CNBC:n haastattelussa, että hänen menestymisensä ei olisi voinut onnistua ilman tiukkaa ruokavaliota ja hyvinvointirutiineita, joita hän on harjottanut jo 30 vuotta.

– Isoin asia, joka on muuttanut elämäni – tiedän, että tämä kuulotaa hullulta – on se, että ennen puolta päivää syön pelkästään hedelmiä.

Jesse kertoo muutoksen tapahtuneen, kun hän oli 21-vuotias ja juuri aikeissa juosta ensimmäisen maratoninsa. Nuori mies oli tuolloin varaton ja asui ystäviensä sohvalla. Jesse halusi kuitenkin selviytyä kunnialla maratonista, joten hän päätti lukea Harvey Diamondin Fit for Life -kirjan. Teoksessa kehotetaan kokeilemaan 10 päivän ajan ruokavaliota, jossa ennen puolta päivää ei syödä mitään muuta kuin hedelmiä. Sen jälkeen on lupa palata tavalliseen aamupalaan.

– Tein niin ja 11. päivänä aloitin taas normaalin aamiaiseni, joka sisälsi esimerkiksi puuroa, kananmunia, bageleita ja pekonia. Voin sen jälkeen todella huonosti, joten päätin, että en enää koskaan palaa entiseen.

Alun perin vuonna 1985 julkaistu Fit for Life perustuu ruokavalioon, jossa suositaan tuoreita, kypsentämättömiä vihanneksia ja hedelmiä. Hedelmiä saa syödä ainoastaan tyhjään vatsaan aamulla. Lisäksi ruokavaliossa kielletään sekoittamasta eläinproteiineja papujen tai täysjyvän kanssa. Ravitsemusasiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele kirjan suitsuttamaa ruokavaliota kaikille.

– En koskaan suosittelisi potilailleni pelkkien hedelmien syöntiä aamupalaksi. Yön paasto täytyy katkaista syömällä aamulla proteiinia ja/tai terveellistä rasvaa. Hedelmät voivat olla terveellinen osa aamuja, mutta niiden runsas syöminen voi olla joillekin, erityisesti diabeetikoille jopa haitaksi, ravitsemusterapeutti Erin FitzGerald totea CNBC:lle.  

Jesse Itzler kuitenkin kokee, että hedelmistä koostuva aamu saa hänet tuntemaan olonsa energisemmäksi ja ajattelemaan selkeämmin. Loppupäivän aikana hän syö puhdasta, 80-prosenttisesti raakaruokaa. Välillä Jesse kuitenkin sallii itselleen pizzan tai sushia, kun hän syö vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa.

CNBC muistuttaa, että Jesse Itzler ei suinkaan ole ainoa menestynyt miljonääri, joka on luottanut hedelmien voimaan. Apple-perustaja Steve Jobs oli aikoinaan fruitariaani ja hänen ruokavalionsa koostui lähinnä hedlemistä, pähkinöistä, siemenistä ja viljoista.

Lähde: CNBC

***

Testaa Patrik Borgin aamupalasmoothie:


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja