Miksi vihreä maistuu kitkerälle? Näin eriväriset paprikat eroavat toisistaan

paprikat
Paprikat ovat vitamiini- ja antioksidanttipitoisia kasviksia. Shutterstock

Paprikat ovat täynnä kuitua, antioksidantteja ja C-vitamiinia. Mutta miten punaiset, oranssit, keltaiset ja vihreät paprikat eroavat toisistaan?

Vähemmän makeat ja joskus jopa hieman väkevät vihreät paprikat ovat raakoja versioita joko punaisista, keltaisista tai oransseista paprikoista. Koska ne eivät ole yhtä kypsiä kuin värikkäämmät versionsa, saattavat ne aiheuttaa mahanpuruja etenkin herkkävatsaisille.

Vihreät paprikat ovatkin yleensä halvempia kuin muut, mikä selittyy sillä, etteivät ne vaadi yhtä paljon kasvuaikaa kuin vasta kypsinä kerättävät paprikat.

Kaikki paprikat ovat hyviä, jopa appelsiinia parempia C-vitamiininlähteitä, mutta esimerkiksi keltaisessa ja punaisessa paprikassa C-vitamiinia on enemmän kuin vihreässä. Myös beetakaroteenin osalta vihreä paprika jää pitoisuuksissa hännille verrattuna muihin väreihin. 

Kasvismunakas uunissa 3:24

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!