Miksi vihreä maistuu kitkerälle? Näin eriväriset paprikat eroavat toisistaan
Paprikat ovat täynnä kuitua, antioksidantteja ja C-vitamiinia. Mutta miten punaiset, oranssit, keltaiset ja vihreät paprikat eroavat toisistaan?
Vähemmän makeat ja joskus jopa hieman väkevät vihreät paprikat ovat raakoja versioita joko punaisista, keltaisista tai oransseista paprikoista. Koska ne eivät ole yhtä kypsiä kuin värikkäämmät versionsa, saattavat ne aiheuttaa mahanpuruja etenkin herkkävatsaisille.
Vihreät paprikat ovatkin yleensä halvempia kuin muut, mikä selittyy sillä, etteivät ne vaadi yhtä paljon kasvuaikaa kuin vasta kypsinä kerättävät paprikat.
Kaikki paprikat ovat hyviä, jopa appelsiinia parempia C-vitamiininlähteitä, mutta esimerkiksi keltaisessa ja punaisessa paprikassa C-vitamiinia on enemmän kuin vihreässä. Myös beetakaroteenin osalta vihreä paprika jää pitoisuuksissa hännille verrattuna muihin väreihin.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje